Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Vedra o sobě dají tento týden opět vědět, podle meteorologů naměříme i přes 35 stupňů

Letní počasí vrací a dle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) naměříme teploty přes třicet stupňů Celsia. Meteorologové to uvedli v týdenní předpovědi. Ke konci víkendu by měla denní maxima dokonce atakovat hranici 36 stupňů. Horké letní dny budou ale v Plzeňském kraji provázet přeháňky a bouřky.

„Podobně jako včera čekáme i dnes převážně velkou oblačnost. Srážky ve formě přeháněk nebo slabého deště se dnes budou vyskytovat zejména na horách na jihozápadě a severovýchodě území, jinde budou jen výjimečnou záležitostí. K večeru bude srážek i oblačnosti ubývat,“ uvedl ČHMÚ na svých sociálních sítích.

Noc na úterý přinese zejména na Šumavě ojedinělé přeháňky. Ráno bude polojasné až oblačné. K vyjasnění oblohy dojde až ve večerních hodinách. Nejvyšší denní teploty se budou v Plzeňském kraji pohybovat v rozmezí od 22 do 25 stupňů Celsia. Ve středu už začnou teploty stoupat na hranici tropické třicítky. Nebe bude polojasné, během dne se však přiženou mraky. Pršet by podle meteorologů nemělo. Naopak na čtvrtek předpovídají na území Plzeňského kraje přeháňky a bouřky. Teploty mírně klesnou na maximálních 28 stupňů.

Pátek by měl být polojasný až oblačný s teplotami těsně pod hranicí 30 stupňů. Dobrou zprávou je, že většího oteplení na 32 až 36 stupňů, se dočkáme právě o víkendu. Místy se budou ojediněle vyskytovat bouřky, především v neděli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, týdenní předpověď, vedra, tropy, Plzeň, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, bouřka, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedra o sobě dají tento týden opět vědět, podle meteorologů naměříme i přes 35 stupňů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.