Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Meteorologové očekávají v západních Čechách silné bouřky a krupobití

Po supertropickém víkendu přišlo ochlazení a bouřky. Hřmění bylo slyšet už od brzkého rána, kdy se k nám první bouřky dostaly od Německa. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) zasáhla relativně silná bouřková buňka dnes ráno Domažlicko a postupovala dále na Plzeň. Výstraha před silnými bouřkami, které může doprovázet vítr o rychlosti až 90 kilometrů v hodině a kroupy, platí až do dnešní půlnoci.

„V souvislosti s přechodem studené fronty se dnes mohou vyskytnout intenzivní bouřky s možností supercel s kroupami nad 2 centimetry, nárazy větru i kolem 90 kilometrů v hodině a s přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 30 milimetrů,“ vysvětluje ČHMÚ na svých sociálních sítích.

Večer a v noci na úterý budou srážky od severozápadu ustávat. Zítřek bude podle předpovědi pro Plzeňský kraj od rána jasný až polojasný, odpoledne místy s lehkou oblačností. Teploty se budou pohybovat od 23 do 26 stupňů Celsia. Přeháňky a bouřky se nicméně vrátí už ve středu. Teploty o trochu vzrostou na maximálních 28 stupňů. Čtvrtek slibuje jasnou až polojasnou oblohu, ojediněle s přeháňkami a bouřkami. Teploty by měly přesáhnout hranici 30 stupňů Celsia, stejně tak i v pátek.

Následující víkend ale bude podle předpovědi o poznání chladnější, než byl ten minulý, kdy se nejvyšší teploty dostaly až na 39 stupňů. Obloha bude zatažená a bude pršet. Nejvyšší denní teploty o víkendu odhadují meteorologové na 23 až 28 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky bouřky, výstraha, silné bouřky, supercela, ČHMÚ, Domažlicko, Plzeňsko, předpověď počasí, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Západní Čechy, Německo, Plzeň, okres Domažlice, Česko, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové očekávají v západních Čechách silné bouřky a krupobití  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.