Devět specialit se může po dobu příštích čtyř let nově pyšnit titulem Regionální potravina Plzeňského kraje. Hodnotitelská komise letos vybírala z celkem 119 přihlášených výrobků v devíti kategoriích.
"V soutěži uspěl Aroniový elixír od Petry Kratejlové, Cibuláda od Jitky Červenkové, Jalapeňos klobása s Čedarem z AB Bor, Pečený vepřový bok s cibulí od Josefa Vanického, Jarovský čerstvý sýr přírodní Jindřišky Jandečkové, jogurt Ječmínek Václava Duba, chléb staročeský kvasový Pekařství Malinová, řez s lanýžovou náplní Střední školy zemědělské a potravinářské Klatovy a uzený siven ze Zpracovny ryb Klatovy," řekla mluvčí Plzeňského kraje Eva Mertlová.
„Ocenění Regionální potravina vnímáme jako záruku kvality vítězných výrobků. Regionální potravina podporuje malovýrobce a rukodělné podniky, kterým otevírá nové možnosti. Díky ocenění jsme měli mimo jiné možnost prezentovat naše piva na tuzemských i zahraničních veletrzích,“ zmínil Michael Beneš z Pivovaru Bizon, oceněný Regionální potravinou v roce 2020. Slavnostní předání ocenění se uskuteční na Dožínkách Plzeňského kraje v Chanovicích v sobotu 27. srpna 2022.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.