Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Zmatená ovce pobíhala po rušné komunikaci v historickém centru, pronásledovala ji trojice strážníků

Opravdu kuriózní situaci připomínající staré filmové grotesky, zachytila bezpečnostní kamera v samotném centru Plzně. Na Klatovské třídě, která je nejrušnější komunikací ve městě, pobíhala přímo před synagogou v prostoru vyznačeném pro chodce zmatená ovečka, pronásledovaná strážníky městské policie. Těm se podařilo zvíře bravurně odchytit.

„Řidiče jedoucí po Klatovské třídě překvapila neobvyklá překážka. V tramvajovém kolejišti a po silnici mezi auty tam pobíhala vyděšená ovečka. Ještě než stihla na místo dorazit hlídka odchytové služby, zmatené zvíře se podařilo odchytit strážníkům ze stanice Územně strážní služby. Díky včasnému a rychlému zásahu strážníků se nikomu z účastníků silničního provozu naštěstí nic nestalo,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Na záběrech z kamery je vidět, jak ovce přebíhá po přechodu Klatovskou třídu ve směru od sadů Pětatřicátníků a běží k synagoze. Za ovečkou běží trojice strážníků, která se pokouší zvíře obklíčit. To vše za plného provozu. Ovce kličkuje mezi automobily, do cesty se jí postaví i jeden chodec. Když se zvíře rozhodne běžet zpět, podaří se ji dvojici strážníků zkušeně odchytit a dopravit do bezpečí na chodník před vstupem do synagogy.

Strážníci z odchytové skupiny ovečku převezli na farmu v Plzni na Roudné, kde byla předána do opatrování místní chovatelce ve farmě Černá ovce do doby, než se ozve majitel. Zatím ale vůbec není jasné, jak se ovce ocitla na rušné ulici přímo v samotném centru města.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky odchyt ovce, Klatovská třída, strážníci chytali ovci, ovce, synagoga, Plzeň, historické jádro města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zmatená ovce pobíhala po rušné komunikaci v historickém centru, pronásledovala ji trojice strážníků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.