Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Plzeňský kraj věnoval Ukrajině pět milionů korun, peníze půjdou na nákup zbraní z českých zbrojovek

Zastupitelé Plzeňského kraje schválili pětimilionový dar na pomoc Ukrajině. Finanční částka půjde na účet ukrajinského velvyslanectví. Darovací smlouvu dnes v Plzni podepsal hejtman Rudolf Špoták (Piráti) a ukrajinský velvyslanec v ČR Jevhen Perebyjnis. Velvyslanec ocenil pomoc ze strany České republiky a zopakoval, že Ukrajina potřebuje především zbraně, aby se mohla bránit proti agresi ze strany Ruské federace.

„Velmi si vážíme pomoci, kterou Ukrajině poskytujete - humanitární i finanční. Děkujeme vám za ni. Je to pro nás velmi důležité. To, co nyní potřebujeme, je zejména nákup zbraní, abychom mohli svoji zemi bránit,“ řekl velvyslanec Jevhen Perebyjnis. Několikamilionový dar půjde na účet, který je výhradně určen na nákup zbraní od českých firem.

„Finanční dar poskytujeme Velvyslanectví Ukrajiny v České republice jako humanitární pomoc z důvodu mimořádné události invaze Ruské federace na území Ukrajiny s tím, aby samo vyhodnotilo a rozhodlo, jak tyto peníze co nejlépe využít,“ uvedl Špoták během podpisu darovací smlouvy. Zároveň zdůraznil, že solidarita a pomoc je v případě Ukrajiny naprosto zásadní. Doplnil také, že finanční prostředky věnované velvyslanectví jsou zárukou toho, že by při změně poměrů ve válkou sužované zemi zůstaly v České republice.

„Tato investice je dobrou investicí, neboť před agresorem bráníme nejen svoji zem, ale i Českou republiku a Evropu. Chceme osvobodit naše města a obce, ubránit své území. Je to investice, která má napomoci tomu, aby zavládl na Ukrajině opět mír. Je toho mnoho co potřebujeme – léky, potraviny, pohonné hmoty. Česká republika nám před dvěma týdny pomohla s dodávkou pohonných hmot, ale bez zbraní nelze naši zem ubránit,“ dodal Perebyjnis.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky Ukrajina, pomoc Ukrajině, nákup zbraní, finanční dar, Plzeňský kraj, Jevhen Perebyjnis, velvyslanec Ukrajiny, zbraň, Česko, Jevhen Petrovyč Perebyjnis, Rudolf Špoták, Rusko, Česká pirátská strana, Plzeň, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj věnoval Ukrajině pět milionů korun, peníze půjdou na nákup zbraní z českých zbrojovek  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.