Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vydejte se do Plzeňského historického podzemí za svitu baterek, navštívíte i jindy nepřístupnou část chodby

PR článek

Máte pro strach uděláno? Dokažte to! Vydejte se do plzeňského podzemí jen za svitu baterek! Průvodce vám poodhalí tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní, který byl pod městem Plzní budován od 14. století, a když nebudete zlobit, vyvede vás i ven. Navíc objevíte další autentičtější část celé podzemní chodby, kterou navštívíte pouze během prohlídek za tmy.

Pokud vám již bylo 18 let, získáte na prohlídce tzv. „pivenku„, za kterou ve vybraných plzeňských restauracích můžete ochutnat ležák Pilsner Urquell (0,3l).

Během prohlídky poznáte život pod městem a odhalíte tajemství autentických nálezů a zákoutí, které podzemí skrývá. Dozvíte se, jak podzemí vznikalo, a poznáte rozmanitost jeho využití. Speciální prohlídky vás zavedou i do běžně nepřístupné části podzemní chodby. Díky exponátům a vystaveným nálezům proniknete i do historie města a každodenního života středověkých obyvatel města Plzně. Prohlídkový okruh podzemím je dlouhý asi 800 metrů a prochází v hloubce 9 až 12 metrů pod historickým centrem města Plzně.

Na speciální prohlídku můžete zajít v termínu od 12. do 17. 4. vždy od 16 a 17 hodin. Vstupenky koupíte ZDE

Plzeňské historické podzemí je s délkou 13 km jedním z největších komplexů podzemních prostor u nás. Veřejnosti se otevřelo před více než 35 lety po pečlivých archeologických výzkumech a náročné obnově, která vyzdvihla staletou historii sahající až k počátkům města. Přístupné je z původního právovárečného domu z 15. století, ve kterém dnes sídlí unikátní Pivovarské muzeum. Podzemní prostory dříve sloužily k výrobě piva, skladování potravin, ale také jako obranný systém během dob nepokojů. 

Ohodnoť článek

Štítky Plzeňské podzemí, nepřístupná chodba, exkurze s baterkou, chodba, Plzeň, Pilsner Urquell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydejte se do Plzeňského historického podzemí za svitu baterek, navštívíte i jindy nepřístupnou část chodby  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.