Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Češi zadarmo, cizinci za plné vstupné, plzeňská kapela Extra Band šokovala kontroverzním prohlášením

O pořádnou bouři se na sociálních sítích postaralo rockové trio z uskupení Extra Band. Na svém Facebooku zveřejnili muzikanti příspěvek, ve kterém píší, že české rodiny s dětmi přivítají na svých koncertech zcela zdarma, cizinci si však budou muset zaplatit vstupenku. Kapela odmítá, že by toto rozhodnutí souviselo s válkou na Ukrajině a příchodem uprchlíků. Tvrdí, že chtějí zkrátka podpořit své české fanoušky, kteří mají momentálně hluboko do kapsy.

„Je nám smutno, kolik zla je v české populaci. Těm, co nezáleží na českých občanech, by se měli podívat do občanky a zhluboka se zamyslet. My budeme stát na straně českých občanů v dobách dobrých i zlých. Máme vás všechny stejně rádi. Na našich koncertech mají české děti s jejich rodiči vstup zdarma. Cizinci platí plné vstupné!!! Budeme vždy podporovat pouze české občany!“ uvedla kapela ve svém prohlášení na sociálních sítích.

„Odporné! Doufám, že jste přišli i o těch pár posledních fanoušků,“ napsala například Nikola P. Podobně reagovala i Štěpánka K.: „Gratuluju k poklesu počtu příznivců a možná i ke konci kariéry.“ Rýpnutí si neodpustil ani hudební publicista Jaroslav Konáš: „Vy děláte, jako kdyby na vás bylo zahraniční publikum zvědavý.“ Objevují se ale i souhlasné názory. „Super gesto! Rády s malou přijdeme. Konečně něco zdarma taky pro nás,“ nešetřila chválou a smajlíky se srdíčky Veronika Š.

„Nám se válka nelíbí, ale..“

„Nám se sice válka nelíbí, ale zrovna tak se nám nelíbí, že se najednou objevila spousta bytů a sami víme o lidech, kteří nemají kde bydlet. Máme spoustu známých, kteří mají problém sehnat práci a další věci. Chceme nějakým způsobem ulevit lidem, se kterými tady žijeme celou dobu,“ řekl redakci Plzeňské Drbny manažer kapely Petr Kotora.

„My samozřejmě odsuzujeme každou válku, a to se netýká jen Ukrajiny. Když si poslechnete některé naše poslední písničky, tak tam jasně zpíváme, že je jedno, kdo jaký jsme. Ale teď nám přišlo, že bychom měli hlavně pomoci našincům,“ doplňuje Kotora a naráží tím na jednu z posledních písní, kterou kapela nahrála během pandemie. V refrénu se doslova zpívá: „Pojďme žít bez rozdílu, jakou tvá kůže barvu má. Máme společnou víru a láska v nás nám sílu dá.“ Zajímavostí nicméně může být, že poslední vydané album nazpívala kapela celé anglicky.

Na webových stránkách kapely ani na sociálních sítích momentálně nenajdete přehled letošních naplánovaných vystoupení. Podle Kotory potkají fanoušci skupinu na městských slavnostech nebo na charitativním koncertu na Domažlicku. Přesné termíny zveřejní koncem příštího týdne. V Plzeňském kraji mohou lidé znát také kapelu Extra Band Revival, která má jen na duben naplánováno osm koncertů a se zmiňovanou kapelou je spojuje částečně jen název, nikoli názory a cena vstupného.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Extra Band

Štítky Extra band, cizinci, kapela, kultura, omezení vstupu, Plzeňský, hudební skupina, koncert, sociální síť, ruská invaze na Ukrajinu, Facebook, válka, Petr Kotora, vstupenka, Jaroslav Konáš, Ukrajina, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi zadarmo, cizinci za plné vstupné, plzeňská kapela Extra Band šokovala kontroverzním prohlášením  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.