Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mladý řidič vjel na přejezdu přímo před projíždějící vlak, ten vůz odmrštil několik metrů daleko

Mladík za volantem BMW nedával dostatečný pozor a ve Zbůchu na severním Plzeňsku vjel na železniční přejezd, kde ho smetl projíždějící vlak. K nehodě vyjížděly profesionální i dobrovolné jednotky hasičů a také zdravotníci. Dvacetiletý mladík skončil v péči záchranářů. Desítky cestujících ve vlaku se obešly bez zranění.

K nehodě došlo dnes před půl šestou hodinou odpoledne. Podle informací policie jel mladík směrem k chatové oblasti a v obci Zbůch nedbal zvýšení opatrnosti a vjel na přejezd, který je sice bez závor, ale disponuje signalizačním zařízením. Bohužel tou dobou místem projížděl osobní vlak. „Na místě se nacházel řidič osobního automobilu, který utrpěl středně těžké zranění. Záchranáři ho při vědomí transportovali na akutní příjem fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Ve vlaku tou dobu cestovalo 104 cestujících. Nikdo z nich neutrpěl zranění. „Ještě před převozem do nemocnice provedli policisté u řidiče dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Stejně tak u strojvedoucího,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Provoz na trati musel být po dobu zásahu přerušen vlaky nahrazovala autobusová doprava. Nyní je úsek opět zprovozněn.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drážní hasiči Plzeň

Štítky nehoda vlaku, železniční přejezd, policie, doprava, Zbůch, úraz, BMW, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič vjel na přejezdu přímo před projíždějící vlak, ten vůz odmrštil několik metrů daleko  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.