Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Kontroverzní zápasník Grznár touží po válce a zabíjení v Česku, vyšetřuje ho policie

Ostrými výroky na sociálních sítích dal o sobě znovu vědět plzeňský kulturista, zápasník MMA i neúspěšný kandidát ve sněmovních volbách Filip Grznár. Ve videích popisoval své důvody, proč je válka dobrá i se netajil tím, že se na ni těší a udělá cokoli, aby vypukla i u nás. Tím se dostal do hledáčku policie.

Hovor o válce na Ukrajině vyprovokoval muže k hajlování a pokřikování nenávistných hesel, hrozí mu tři roky

Schvalování ruské agrese na Ukrajině může dotyčným vynést několikaletý pobyt ve vězení. Policie už prověřuje stovky takových případů a padají i první obvinění. Jedno z nich si vyslechl i muž, který provolával nenávistné komentáře v centru Plzně a...

„Těším se na to až v České republice vypukne válka. Má to jednu velkou výhodu – ve válce neexistuje právo. Ve válce můžeš páchat trestnou činnost jako vzteklej, což se mi líbí. Je to sen! Přežijou jen ti nejsilnější. Chci, aby v ČR byla válka. Chci, ať Rusko přijde na nás. Nebo kdokoli jinej. Mám to totálně v pí*i. Je mi úplně u pr*ele, jestli to zasáhne rodinu. Je mi to úplně jedno! Chci válku,“ říkal na nahrávce z auta, kterou pak umístil na své sociální sítě do takzvaných stories, tedy příspěvků, které po čase opět zmizí.  

Nešlo ovšem o jednorázový zkrat, protože zveřejnil i druhé video, ve kterém mluvil prakticky v tom samém duchu. „Zkrátka a dobře je válka jediná svoboda, protože víš, že můžeš kdykoli chcípnout, ale zároveň víš, že můžeš kohokoliv zabít. A to je prostě dobrý a tuhle svobodu já chci. Chci válku v České republice a udělám pro to všechno,“ kasal se v dalším příspěvku na Instagramu, kde má bezmála 15 tisíc sledujících. 

Jeho výlevy na sociálních sítích zřejmě skončí dohrou s policií. Podle informací deníku Právo už kriminalisté zahájili proti Grznárovi úkony trestní řízení. Kulturista, trenér a youtuber v jedné osobě se mohl dopustit trestného činu podněcování války či popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Ve všech případech mu přitom hrozí několikaleté tresty.

Problémy měl Grznár už v minulosti

Filip Grznár se pokoušel prosadit i v politice jako trojka na kandidátce hnutí Prameny ve sněmovních volbách. Získal ovšem pouhých 126 hlasů. Problémy se zákonem měl už v minulosti. Před rokem dostal od soudu pokutu 15 tisíc korun za to, že v jednom svém videu schvaloval vraždu romského řidiče dodávky. K icidentu došlo v Chomutově v roce 2017. Střelec se hájil tím, že řidič najíděl do lidí na chodníku a on se jen bránil. Od soudu odešel s desetiletým trestem. Na to měl Grznár reagovat videem na sociálních sítích, kde počínání odsouzeného muže vychvaloval. „Dobrou věc udělal. Problém je v tom, že zk*rvená česká justice ho bude posílat za katr, hrozný. A cikáni chtějí dělat nepokoje a vyhrožují jeho rodině. Jestli to udělají, tak pro ty cikány jedu do Chomutova a vyvraždím to," řekl tehdy kulturista, kterému původně hrozil až tříletý pobyt za mřízemi. 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Instagram Filipa Grznára

Štítky Filip Grznár, válka na Ukrajině, nenávistné výroky, policie, válka, Česko, sociální síť, Rusko, Chomutov, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Když tak touží po zabíjení, mohli by jim do klece dát zbraně, aby bojovali jako gladiátoři. Alespoň by takových exotů ubylo. Jen jestli by z toho neměl strach. Nejraději by asi zabíjel bezbranné.

Sobota, 26. března 2022, 11:35Odpovědět

Josef Mašek

...ano do politiky se hrnou především psychicky narušení a zakomplexovaní jedinci co nemají zájem na prosperitě a službě národu...a dostane li se do vlády více takových narušených NUL, tak je společnost svázána řetězem nenávisti a nebezpečí

Čtvrtek, 24. března 2022, 17:19Odpovědět

Kontroverzní zápasník Grznár touží po válce a zabíjení v Česku, vyšetřuje ho policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.