Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Pilot větroně nezvládl přistání a skončil na vyhlídce v korunách stromů

Velmi nevydařené přistání má za sebou pilot větroně, které zaparkoval ve větvích u vyhlídky nad Koteroven. Pomoci z kabiny mu musely tři jednotky hasičů. Z děsivě vypadající nehody vyvázl senior jen s lehčími zraněními.

Velmi nepodařené finální přiblížení má za sebou pilot větroně, který se svým strojem uvízl na stromě. Na pomoc mu vyjeli například dobrovolní hasiči z Koterova. „Po domluvě s velitelem zásahu jsme provedli prořezání cesty k letounu pomocí motorové pily. Posádka byla uvnitř letounu a čekala na vyproštění,“ popsali dobrovolní hasiči. 

„Lezeckému družstvu ze stanice Košutka se podařilo posádku z letounu vyprostit a spustit na zem. Nehoda si naštěstí vyžádala jen jedno lehké zranění. Proč k nehodě došlo šetří Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ uvedl k případu mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Dnes hasiči také zveřejnili video ze zásahu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SDH Koterov, HZS PK

Štítky nehoda, letecká nehoda, větroň, Koterov, havárie, hasiči, pilot, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Košutka, přistání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pilot větroně nezvládl přistání a skončil na vyhlídce v korunách stromů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.