Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Strážníci zachránili život muži na benzinové pumpě, kam náhodou přijeli natankovat

Ve správný čas na správném místě. Tak by se dala shrnout neuvěřitelná náhoda, ke které došlo na čerpací stanci v Plzni. Strážníci městské policie přijeli k pumpě natankovat. Stojany však nefungovaly, proto se policisté vydali najít obsluhu. Uvnitř zamčené provozovny spatřili bezvládné tělo muže. Během mžiku začal boj o jeho život.

Bylo po půl třetí ráno, když přijeli strážníci městské policie k čerpací stanici na Domažlické ulici. Stojany však byly vypnuté a nic nenasvědčovalo tomu, že by jim někdo z obsluhy pumpy přišel poradit. Vydali se proto podívat, co se děje. Zakrátko spatřili strážníci tělo muže, jenž leželo bezvládně na podlaze. Dveře však byly zamčené.

„Aby se dostali dovnitř, vysadili křídlo posuvných dveří. Muž ležící na zemi nedýchal, u postiženého obnovili strážníci průchodnost dýchacích cest a začali s resuscitací. V nepřímé masáži srdce pokračovali i po příjezdu policistů s defibrilátorem. Přístroj ale léčebný výboj nedoporučil. Proto společně s policisty nepřestávali s oživováním, než si muže převzali do své péče záchranáři. Ti jej po úspěšném obnovení základních životních funkcí transportovali do nemocničního zařízení na oddělení emergency,“ popsala dramatickou záchranu mluvčí plzeňských strážník Jana Pužmanová.

Pro městské strážníky se nejednalo o jediný případ, kdy šlo někomu o život. V sobotu večer pomáhali s pátráním po ženě, která odešla z nemocnice a hrozilo, že si sáhne na život. „Operační strážník na lince 156 obdržel informaci o tom, kde by se měla žena pohybovat a na místo ihned vyslal hlídku. Ta devětačtyřicetiletou ženu rychle nalezla a doprovodila ji nazpět do zdravotnického zařízení,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky krimi, policie, městská policie, Plzeň, resuscitace, první pomoc, záchrana života

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili život muži na benzinové pumpě, kam náhodou přijeli natankovat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.