Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Před nadcházejícím víkendem má konečně výborné podmínky pro lyžování i západní část Šumavy

Velmi dobré podmínky pro lyžování má před nadcházejícím víkendem západní část Šumavy. Mezi 30 až 70 centimetry v kombinaci technického a přírodního sněhu, leží na sjezdovkách největšího lyžařského areálu Plzeňského kraje Ski&Bike Špičák. Ve středisku i nadále vyrábějí technický sníh a do víkendu by chtěli dokončit přípravu dalších tratí.

„Právě zasněžujeme ještě spodní úsek trojky Slalomové. Snad se nám ji povede o víkendu otevřít. Konečně tady skoro po měsíci taky vysvitlo slunce, také víkend má být slunečný, takže spolu s výborným stavem sjezdovek to po čase bude hodně pěkné lyžování,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.              

Momentálně jsou na šumavském Špičáku k dispozici sjezdovky číslo 1 Turistická (modrá), číslo 2 U zalomeného (červená), horní úsek sjezdovky číslo 3 Slalomové (červená, její spodní úsek se připravuje na víkend) a rodinná Spodní Šance (modrá). Dále také vlek se sjezdovkou od hlavního parkoviště, pro děti a začátečníky ještě vleky a tratě pod hotelem Sirotek či dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička.

V Železné Rudě jsou v provozu areály na Špičáku, Nad Nádražím, Belveder, Samoty, Alpalouka, Weissova louka, Goldhof a jezdí lanovka na Pancíř. Na svazích mají až kolem půl metru sněhu. Lyžuje se také v Kašperských Horách, kde by chtěli o víkendu spustit druhý vlek. Dětský vlek jezdí ve skiareálu v Nýrsku. Beze sněhu a mimo provoz jsou zatím areály v Českém lese - sjezdovka v Přimdě na Tachovsku a Sádek na Domažlicku.

Díky novému sněhu se poprvé od Vánoc začaly upravovat některé běžecké stopy v kraji. Na Železnorudsku jsou upravené například Můstecký okruh, okruhy na Belvederu nebo trať Hofmanky – Belveder. Vzhledem ke stále nízké sněhové pokrývce by další údržba způsobila více škody než užitku a nejspíš tedy bude pokračovat až po novém sněžení, uvedlo železnorudské infocentrum. V lesních úsecích je sněhu místy velmi málo, při sjezdech je nutná opatrnost.

V Modravě je asi 20 centimetrů sněhu, ve vyšších polohách do 40 centimetrů. V pondělí rolba projela trasy Modrava – Březník, Ptačí nádrž – Černá hora – Pramen Vltavy, Ptačí nádrž – Černohorská nádrž – Modravský most, Černohorská nádrž – Filipova Huť a Modrava – Rybárna – Tříjezerní slať – Javoří pila – Modrava. V Českém lese je upravený Čerchovský okruh, nový okruh na vrcholu Čerchova, okruh na Malinovce a alternativní cesta Malinovka, informuje na svém webu sportovní klub Sněhaři.

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky lyžařská střediska, hory, sněhové podmínky, Šumava, návštěvník, otevření, Ski&Bike Špičák, lyžování, sjezdovka, Plzeňský kraj, nádrž, Modrava, Belveder, Špičák, Český les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před nadcházejícím víkendem má konečně výborné podmínky pro lyžování i západní část Šumavy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.