Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Špatná zpráva pro milovníky zimy, podle meteorologů se o víkendu oteplí

Teploty pod nulou naměříme naposledy v pátek, poté se začne opět oteplovat. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), podle kterého bude v neděli v Plzeňském kraji až pět stupňů. Sněhová pokrývka se na horách bude obnovovat velmi pozvolna.

„Z proměnlivé oblačnosti dnes budou místy vypadávat sněhové, jen v nejnižších polohách i smíšené přeháňky. Na horách by mělo za dnešek napadnout od 5 do 10 centimetrů nového sněhu, mimo horské polohy to bude většinou jen kolem jednoho centimetru, přičemž v nížinách by měl sníh vzhledem k nejvyšším denním teplotám nad bodem mrazu většinou odtávat,“ uvedli meteorolové na svých sociálních sítích.

V pátek bude také slunečněji. ČHMÚ očekává jasnou až polojasnou oblohu, ráno se ale mohou objevit mrznoucí mlhy. Během dne dorazí od severozápadu oblačnost a ve večerních hodinách můžeme v Plzeňském kraji očekávat občasné sněžení. Teploty se přes den budou pohybovat od -1 do 2 °C, na horách -5 až -2 °C.

Teploty se v noci na pátek dostanou pod nulu na celém území, nejčastěji budou minima mezi minus třemi až minus sedmi stupni Celsia, při sněhové pokrývce může být až minus devět. Přes den pak teploty vystoupají na minus dva až plus dva stupně Celsia.

O víkendu meteorologové očekávají mírné oteplení. V sobotu bude nad naším krajem oblačná až zatažená obloha. Místy se dočkáme sněhových přeháněk. Teploty se přes den budou pohybovat od -1 do 3 °C. Neděle se ponese v podobném duchu. Na většině území se dočkáme občasného sněžení. V polohách pod 400 metrů bude spíše pršet. Teploměr přes den ukáže od nuly do 5 °C.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav

Špatná zpráva pro milovníky zimy, podle meteorologů se o víkendu oteplí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.