Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Přelom roku přinese nevídaně vysoké teploty, na Silvestra bude až 14 stupňů

Přelom roku bude v Česku provázet mimořádně teplé počasí. Na Silvestra teploty vystoupají až na 14 stupňů Celsia, pátek se tak stane nejteplejším dnem letošního prosince. V sobotu 1. ledna se teploměr vyšplhá v Plzeňském kraji až ke 13 stupňům. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ)

„Konec roku a začátek nového bude teplý. Na naše území proudí teplý vzduch, už v noci na dnešek se oteplovalo. Nejvyšší teploty dnes čekáme od 8 do 12 stupňů. Zítřek (pátek) bude nejspíš nejteplejším dnem prosince s maximálními teplotami 10 až 14 stupňů Celsia," uvedli dnes meteorologové na twitteru.

Také noční teploty zůstanou při oslavách nového roku vysoko nad nulou, v Čechách se dostanou až k deseti stupňům, na Moravě bude kolem pěti.

První lednový den bude v Plzeňském kraji oblačný až zatažený. Na horách mohou návštěvníci očekávat déšť nebo mrholení. Během dne se oblačnost částečně protrhá, a to zejména v Pošumaví. Teploty se budou ohybovat okolo 13 °C, ve vyšších polohách naměříme 5 až 8 °C. Neděle se ponese v podobném duchu a ráno přinese místy i mlhy.  Rtuť teploměru se vyšplhá přes den na 7 až 11 °C. Další pozvolné ochlazení přinese první lednový týden.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto visitplzen.eu

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, silvestr, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Morava

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Přelom roku přinese nevídaně vysoké teploty, na Silvestra bude až 14 stupňů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.