Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lyžařské areály v západní části Šumavy otevírají před víkendem další sjezdovky

V oblasti západočeské Šumavy budou o víkendu v provozu další lyžařské areály. Vedle Ski&Bike Špičák pojede vlek na sjezdovce Samoty v Železné Rudě. Středisko Nad Nádražím se otevře v pátek od 18:00 a další dny včetně pracovních by už mělo být normálně v provozu. Lyžovat se bude o víkendu také na Weissově louce na Špičáku.

Na šumavském Špičáku otevřeli pro veřejnost v tomto týdnu další sjezdovky. „Už se lyžuje na modré Spodní Šanci, kde bude dnes i první večerní lyžování. Otvíráme taky sjezdovky se dvěma vleky určené především pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Od minulého týdne pak středisko nabízí ještě kombinaci dvou sjezdových tratí v podobě horního úseku modré Turistické s dojezdem po červené U zalomeného. K dispozici je také vlek s kratší sjezdovkou od hlavního parkoviště a pohyblivý koberec pro nejmenší děti před chatou Hanička.

„Na sjezdovkách aktuálně leží mezi 40-60 centimetry sněhu, mimo ně 30 centimetrů. Když nám to počasí umožní, chtěli bychom připravit další tratě na období po vánočních svátcích. V předpovědi na příští týden je silnější mráz, tak uvidíme, zda budeme moci pořádně zasněžovat,“ plánuje Kasík. Večerní lyžování na Spodní Šanci už se bude nyní konat pravidelně každou středu, pátek (s výjimkou Štědrého dne, který letos připadl právě na pátek) a sobot.

Start sezony a všech prozatímních sedmi dnů provozů bylo naprosto bezproblémových ohledně dodržování protipandemických pravidel. „Lidé byli ukáznění a ohleduplní, za což jim děkujeme,“ dodal Kasík. Lanovka a další vleky jsou ve Ski&Bike Špičák celou zimní sezonu v provozu od 8,30 hodin do 16 hodin.              

Lyžařský areál Samoty má od 3. prosince v provozu malý vlek na 400 metrů dlouhém spodním slalomovém kopci. Provozovatel uvažuje o tom, že na víkend spustí i kotvu na velkém svahu.

V okolí Železné Rudy jsou sjízdné také stopy pro běžkaře. Upraveny jsou stopy z Belvederu na Hofmanky a Nový Brunst, z Gerlovy Hutě přes Pošťák (Šumavská magistrála), horní Grádelská a spodní Grádelská na Zámecký les. Jde o ty nejvyšší polohy, cesty jsou hezké. Podle informací ze sociálních sítí si návštěvníci západočeské Šumavy pochvalují běžecké tratě kolem Modravy, kde byly v upraveny trasy na Javoří pilu, Tříjezerní slať, Rybárnu a dále na Březník, k prameni Vltavy a na Modravský most.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky lyžování, skiareály, koronavirus, otevřené lyžařské areály, Šumava, Špičák, Železná Ruda, sjezdovka, lyžařské středisko, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v západní části Šumavy otevírají před víkendem další sjezdovky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.