Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Grantový Program Prazdroj lidem podpoří šest prospěšných projektů

PR článek

Celkem šest projektů z Plzně a jejího bezprostředního okolí získá v letošním roce podporu z grantového programu Prazdroj lidem. Mezi vybranými projekty jsou například studie podporující zadržování vody v krajině, rozvoj cyklistického centra ve Štruncových sadech či street-art festival s cílem oživit fasády plzeňských domů. Úspěšní žadatelé celkem získají 700 tisíc korun. Program Prazdroj lidem rozděluje peníze regionálním projektům a letos se stal součástí nového Fondu Plzeňského Prazdroje. Příjemci celostátní grantové výzvy Na budoucnost, budou známi do 30. března 2022.

Podpora grantového programu Prazdroj lidem se tradičně orientuje na životní prostředí a veřejný prostor. „Celkem jsme obdrželi 17 žádostí o grant. Prazdroj lidem si během let vybudovat silné povědomí u veřejnosti a počet organizací, které se na nás obrací, je dlouhodobě stabilní. A každoročně je z čeho vybírat,“ říká Pavlína Kalousová, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje.

Letos pivovar finančně podpoří celkem šest projektů. Jedním z nich je Živá krajina Plzeňsko, jehož cílem je adaptace místní krajiny na klimatickou změnu, snížení dopadů přívalových povodní nebo sucha a ochrana zásob podzemních vod. Vytvoří komplexní studii proveditelnosti, jež v povodí Čemínského potoka navrhne konkrétní opatření ke zlepšení situace v oblasti zadržování vody.

Již podruhé pak pivovar podpořil vznik a rozvoj cyklistického centra ve Štruncových sadech. První část se zázemím, servisním koutkem, osvěžovnou a toaletami již funguje více než rok. Nyní dojde k rekonstrukci interiéru společenského sálu, kde je nejen půjčovna dětských kol, ale bude zde i místo pro setkávání cyklistů a dalších lidí.

Mezi dalšími podpořenými projekty je WALLZ – Pilsen Street Art Festival s cílem oživit fasády plzeňských domů pomocí uměleckých realizací, projekt Šumava dříve a dnes s 3D modelem reliéfu Šumavy a Bavorského lesa, vycházky za plzeňským odbojem pořádané ze strany Post Bellum a Paměti národa a Filmové večery na náplavce.

Součástí Fondu Plzeňského Prazdroje je také nový celostátní program s názvem Na budoucnost, který neziskovým organizacím z plzeňského regionu otevřel možnost podpory rozsáhlejších a víceletých projektů. „Do druhého kola této výzvy se dostalo 17 projektů, kterým nyní umožňujeme konzultace s odborníky a dotažení jejich řešení. Nejlepší celostátní projekty podpoříme na konci března příštího roku,“ říká Pavlína Kalousová.

Ohodnoť článek

Štítky Prazdroj lidem, grantový program, Plzeňský Prazdroj, projekt, Plzeňský Prazdroj, a. s., Plzeň, Šumava, Post Bellum, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grantový Program Prazdroj lidem podpoří šest prospěšných projektů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.