Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Meteorologové varují před náledím, pozor by si měli dávat řidiči i chodci

Silnice i chodníky budou dnes večer a zítra ráno pěkně klouzat. Podle předpovědi se bude lokálně tvořit náledí nebo zmrazky, které potrápí zejména řidiče. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu s platností do pondělních sedmi hodin ráno. Může se to však změnit, teploty pod bodem mrazu totiž naměříme během noci minimálně do poloviny týdne.

„Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," uvedli meteorologové.

V noci na pondělí klesnou teploty v Plzeňském kraji až na -4 °C. Přes den nás čeká oblačná až zatažená obloha, místy se sněhovými přeháňkami. Na teploměru naměříme maximálně 2 °C. Úterý se ponese v podobném duchu, v noci na středu však mohou teploty spadnout na -8 °C. Přes den naměříme maximálně 2 °C. Mírnějšího oteplení se dočkáme ve čtvrtek, kdy se teploty přes den budou pohybovat od 1 do 3 °C. Pro všechny tyto dny platí varování před možným náledím, které může v ranních hodinách potrápit řidiče i pěší.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky počasí, předpověď, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, výstraha, ledovka, náledí, námraza, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před náledím, pozor by si měli dávat řidiči i chodci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.