Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zrušení vánočních trhů, hospody a bary jen do deseti večer. Opatření opět zpřísňují

Vláda kvůli zhoršující se koronavirové situaci v Česku vyhlásila další opatření. Kabinet dnes kvůli negativnímu vývoji epidemie rozhodl o zrušení vánočních trhů, uzavření restaurací, klubů a barů v nočních hodinách, konkrétně mezi desátou hodinou večerní a pátou hodinou ranní. Vláda také zakázala popíjení alkoholu na veřejnosti. Sportovních a kulturních akcí se bude moci účastnit maximálně tisíc lidí, maximální počet účastníků společenských akcí, schůzí a oslav bude stanoven na 100 lidí. Opatření budou platná od páteční šesté hodiny večerní.

V Česku bude od půlnoci znovu platit nouzový stav, rozhodla vláda

V Česku bude kvůli epidemii covidu-19 znovu platit nouzový stav. Vláda v demisi ho na dnešním jednání vyhlásila na 30 dní s platností od dnešní půlnoci, sdělil novinářům premiér Andrej Babiš (ANO). Kabinet se ještě v úterý shodl s hejtmany na...

„Z důvodu ohrožení zdraví jsme vyhlásili nouzový stav na dobu třiceti dnů,“ řekl na úvod dnešní tiskové konference premiér v demisi Andrej Babiš (ANO).

Do Česka se také vrací nouzový stav, který vláda vyhlásila od dnešní půlnoci na třicet dní. Některá plošná opatření proti epidemii by bez něho nebylo možné vyhlásit. „Situace se bude v dalších týdnech zhoršovat. Ke kulminaci by mělo dojít někde kolem vánočních svátků," dodal ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO).

Podle Babiše je v nejbližší době také nevyhnutelné povinné očkování pro vybrané profese (zdravotníci, policisté a podobně) a seniory nad 60 let.

Koronavirová situace v Česku se stále zhoršuje. Testy ve středu potvrdily více než 18 tisíc případů onemocnění covid-19. V úterý jich do statistik přibylo skoro 25 900, nejvíc za jediný den od začátku epidemie loni v březnu. V nemocnicích je podle posledních údajů 5886 lidí s prokázanou koronavirovou nákazou. Počet pacientů v těžkém stavu se blíží 850, což je nejvíc za posledních sedm měsíců.

Další podrobnosti připravujeme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky vláda, koronavirus, opatření, nouzový stav, Babiš, Vojtěch, vánoční trhy, Česko, epidemie, Andrej Babiš, ANO 2011, Adam Vojtěch, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrušení vánočních trhů, hospody a bary jen do deseti večer. Opatření opět zpřísňují  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.