Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Muže srazila tramvaj, když přebíhal rušnou ulici mimo přechod pro chodce. Teď bojuje v nemocnici o život

Přímo před rozjetou tramvaj linky číslo 4 vběhl dnes odpoledne v Plzni na Klatovské třídě asi čtyřicetiletý muž. Stalo se tak mimo přechod pro chodce. Řidička už nedokázala střetu s chodcem zabránit. Tramvaj muže srazila a ten teď bojuje v nemocnici o život.

Nehoda se stala nedaleko od křižovatky s ulicí Na Belánce. „Záchranáři z místa transportovali přibližně čtyřicetiletého muže s vážným traumatem a poruchou vědomí na oddělení emergency do fakultní nemocnice na Lochotíně,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Tramvaj jela ve směru do centra. Chodec přecházel mimo přechod pro chodce. Totožnost chodce i veškeré okolnosti dopravní nehody zjišťujeme. U chodce byl nařízen odběr krve,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Ivana Jelínková.

Podle svědků tragédie se muž snažil přeběhnout Klatovskou třídu mezi automobily, stojícími v koloně před křižovatkou. Bohužel ve směru od Bor právě přijížděla tramvaj, kterou muž fatálně přehlédl.

Asi 300 metrů od tohoto místa se stala začátkem října na Klatovské třídě jiná tragická nehoda, při níž vběhla pod tramvaj stejné linky teprve šestnáctiletá dívka. Tramvaj ji na místě usmrtila. Studentka rovněž přebíhala přes frekventovanou třídu mimo vyznačený přechod pro chodce.  

Stejná tragédie se stala jen o 14 dní později v blízkosti Centrálního autobusového nádraží v Plzni. Dvaasedmdesátiletý muž tam rovněž přecházel křižovatku a nestačil uskočit před projíždějící tramvaji. Při střetu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

K obrovské tragédii došlo dnes na Klatovské třídě v Plzni. Dívka podle všeho spěchala na tramvaj a vběhla přímo pod kola projíždějícího vozu. Na místo okamžitě dorazili záchranáři i policisté. Teprve šestnáctiletá slečna však utrpěla velmi vážná...

Tramvaj usmrtila seniora, přecházel vozovku mimo přechod

Obrovská tragédie se odehrála dnes před půl sedmou hodinou ráno v blízkosti Centrálního autobusového nádraží v Plzni. Dvaasedmdesátiletý muž tam podle prvotních informací přecházel křižovatku a nestačil uskočit před projíždějící tramvaji....

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nehoda, tramvaj, sražený chodec, Plzeň, těžké zranění, přechod pro chodce, nemocnice, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže srazila tramvaj, když přebíhal rušnou ulici mimo přechod pro chodce. Teď bojuje v nemocnici o život  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.