Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Daněk se proháněl ulicemi Domažlic, neuvěřitelným způsobem pronikl až do areálu policie

Ulicemi v Domažlicích se proháněl živý mladý daněk a do jeho pronásledování se zapojili nejen strážníci městské policie, ale i policisté. Zvíře totiž nakonec zaběhlo do areálu územního odboru policie Domažlice, kam se dostalo téměř neuvěřitelným způsobem.

První hlášení o zvířeti s parohy pobíhajícím v Havlíčkově ulici přijala městská policie v pátek v 17.40 hodin. Zvíře tam mělo podle zprávy oznamovatele zaběhnout do areálu jedné firmy. „Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že daněk zřejmě proběhl potokem a poté stopy směřovaly do firmy. Hlídce se podařilo kontaktovat osobu, která jim areál otevřela. Při jeho prohlídce se ale zvíře nepodařilo objevit,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Burešová.

O hodinu později se podařilo daňka najít. Naprosto záhadným způsobem se daňkovi povedlo zvednout vjezdovou závoru areálu územního odboru policie Domažlice a vběhnout do areálu! Tam ho objevila hlídka dopravních policistů, na místo byl přivolán i policejní psovod.

„Daňka se podařilo zahnat na parkoviště u hlavní brány a prostor uzavřít. S ohledem na bezpečnost osob a majetku se vyloučily varianty vypuštění daňka do volného prostoru nebo jeho zastřelení. Ve večerních hodinách se už ale nepodařilo zajistit veterináře, který by zvíře uspal,“ konstatovala mluvčí policie.

Rozhodlo se tedy, že záchranná akce bude pokračovat druhý den. „V sobotu dopoledne se podařilo policistům domluvit se soukromým zemědělcem z Domažlicka, který měl prostředky k uspání zvířete a odborně daňka uspal. Zvíře si poté odvezli myslivci z mysliveckého sdružení, kteří jej po probuzení měli vypustit zpět do volné přírody,“ doplnila policejní mluvčí.   

Srnce uvěznila síť na fotbalovém hřišti, na svobodu mu pomohli hasiči

Netradiční záchrannou akci zažili hasiči ze stanice ve Staňkově na Domažlicku. Vyjížděli k případu mladého srnce, který se zamotal hlavou do záchytné sítě na fotbalovém hřišti. Bez pomoci lidí by se zvíře nedokázalo z této pasti vyprostit.  

Bobr se špacíroval v centru Plzně mezi jízdními pruhy rušné ulice u brány slavného pivovaru

Svým očím nemohl uvěřit muž, který v časných ranních hodinách projížděl autem úsekem mezi čerpací stanicí a Pivovarskou bránou v centru Plzně. Mezi jízdními pruhy se tam na travnatém pásu nerušeně procházel bobr. 

Bobr zůstal uvězněný v nádrži na dešťovou vodu, pomohli mu záchranáři

Bobr spadl do bezpečnostního přepadu dešťové vody na čistírně odpadních vod ve Starém Plzenci. Vylézt ven už sám nedokázal. Naštěstí rychle zasáhli odborníci ze Záchranné stanice živočichů a zvíře vypustili zpět do řeky. Během letošního léta...

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky daněk, lov, hon, zvíře ve městě, Domažlice, policie, Dagmar Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daněk se proháněl ulicemi Domažlic, neuvěřitelným způsobem pronikl až do areálu policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.