Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Divoká jízda dvou řidičů, oba šli s vozem přes střechu a způsobili desetitisícové škody

Dvě velmi podobné nehody vyšetřují dopravní policisté z Klatovska. K první události došlo kolem jedné hodiny ráno. Třicetiletý muž se dostal do smyku a vyletěl s autem ze silnice. S autem se převrátil přes střechu a skončil na boku na hromadě stavební suti. Druhá vážná nehoda se odehrála ve čtyři ráno, kdy řidič taktéž nezvládl průjezd zatáčkou.

Bylo kolem třičtvrtě na jednu ráno, když třicetiletý řidič s vozidlem Opel Zafira jel po silnici II. třídy směrem na obec Petrovice u Sušice. Nezvládl však průjezd levotočivou zatáčkou a dostal se s vozem do smyku. Následně vyjel mimo vozovku a několikrát se překutálel přes střechu a zůstal na boku na hromadě suti. „Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou. Elektronický přístroj naměřil hodnotu 2,21 promile alkoholu v krvi. Řidič byl zajištěn a převezen do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun,“ shrnula policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Druhá velmi vážná nehoda se stala pět minut po čtvrté hodině ráno na silnici za obcí Novákovice. „Při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil řidič rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a svým schopnostem, dostal s vozidlem smyk, vyjel vlevo mimo vozovku, kde vozidlo narazilo do stromu a převrátilo se na střechu. Dechová zkouška na alkohol byl u řidiče negativní. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 60 tisíc korun,“ dodala mluvčí. Obě dopravní nehody dále vyšetřují policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, Klatovy, Petrovice, Novákovice, alkohol, policie, střecha, silnice, okres Klatovy, Opel Zafira, Petrovice u Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divoká jízda dvou řidičů, oba šli s vozem přes střechu a způsobili desetitisícové škody  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.