Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zlomený smrk se zřítil na projíždějící auto, vichřice si celkem vyžádala 351 výjezdů hasičů

Konečná bilance větrné smršti se zastavila na více než 300 zásazích krajských hasičů. Bez proudu se v kraji ocitlo přes 20 tisíc domácností. Kvůli větru zavřela své brány také například zoologická zahrada v Plzni. Silný vítr způsobil dopravní komplikace na železnici i na silnicích. V Železné Rudě se strom dokonce zřítil na projíždějící auto.

Třiatřicetiletá řidička měla obrovské štěstí. Na její vůz značky Volkswagen Passat spadl poškozený smrk. A to v úseku ve směru od obce Hojsova Stráž na Železnou Rudu. „Při projíždění v lesním úseku jí na střechu vozidla spadl rozvětvený kmen jehličnatého stromu, který se zlomil vlivem silného nárazového větru. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 105 tisíc korun,“ shrnula policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Energetici a hasiči v Plzeňském kraji pracují po čtvrtečním velmi silném větru na odstraňování posledních problémů. Bez proudu už jsou jen desítky domácností u hranic na Tachovsku.

Všechny výjezdové skupiny hasičů napříč Plzeňským krajem ve čtvrtek vyjížděly nejvíce na Domažlicko, Klatovsko a Tachovsko. Včerejší bilance zásahů na události spojené se silným větrem se zastavila na čísle 351. Poslední zásah takového typu jsme měli v 23:42hod. Dnes jsme zatím zasahovali jen třikrát, a to kvůli uvolněným taškám, stromu na kabelu a nad silnicí,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Podle mluvčí společnosti ČEZ Soňi Holingerové se mohou ještě objevit poruchy na nízkém napětí v rekreačních chalupách, kam lidé přijedou na víkend. Obrátit se mohou na bezplatnou linku 800 850 860.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky počasí, Plzeňský, strom, vítr, vichřice, hasiči, Železná Ruda, Plzeň, Plzeňský kraj, okres Tachov, Volkswagen Passat, Hojsova Stráž, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlomený smrk se zřítil na projíždějící auto, vichřice si celkem vyžádala 351 výjezdů hasičů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.