Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

S ohledem na epidemickou situaci Plzeňský kraj doporučuje svým školám zvážení ředitelského volna

Vyhlášení ředitelského volna na první dva dny v příštím týdnu doporučilo vedení Plzeňského kraje svým 43 středním školám. Stalo se tak v návaznosti na doporučení hygieniků a s ohledem na epidemickou situaci v regionu. Školy by mohly volno spojit s podzimními prázdninami. Rozhodnutí samotné je na ředitelích škol.

„Kraj na doporučení hlavní hygieničky a po projednání s ředitelem Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje ve čtvrtek oslovil dopisem ředitele krajských škol, aby na základě situace v konkrétním zařízení a dle aktuálních počtů nakažených zvážili možnost ředitelského volna v pondělí 25. 10. a úterý 26. 10. 2021. Tím by prodloužili žákům prázdniny a umožnili zklidnění situace ve své škole a zároveň zabránili potencionálnímu šíření nákazy mezi žáky,“ uvedla mluvčí kraje Eva Mertlová.  

„Dali jsme středním školám ke zvážení možnost udělení ředitelského volna. Ředitelé škol se rozhodnou na základě aktuální situace v daném zařízení,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast školství a sportu Rudolf Salvetr (ODS). Ředitelské volno obratem potvrdily čtyři střední školy, Horažďovice, Oselce, Sušice a Stříbro.

Podle informací KHS byo včera 47 školských zařízení v kraji zasažených koronavirem. Jednalo se o 38 základních škol, šest středních a tři mateřské. V minulém týdnu jich bylo 34. „Nejsou uzavřené, ale mají v některých třídách karantény a pozitivní děti. Každá škola si to řeší po svém s hygienou. Počet pozitivních osob z těchto zařízení je 87, z toho je 71 dětí,“ konstatovala mluvčí kraje.

Město Plzeň nedalo svým 26 základním školám ohledně ředitelského volna žádnou instrukci a rozhodnutí nechalo na ředitelích. „Ti zvažují situaci. Kde nemají žádný záchyt covidu, na ředitelské volno nepřistupují, tam, kde například záchyt je, nebo je ještě i záchyt covidu v kombinaci s chřipkou, tak volno vyhlašují,“ řekla mluvčí magistrátu Eva Barborková. Už ve čtvrtek přistoupilo k vyhlášení volna pět škol. Další se mohou rozhodnout ještě během dnešního dne.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky ředitelské volno, školy, hygienici, epidemická situace, Plzeňský, Plzeňský kraj, střední škola, Krajská hygienická stanice, COVID-19, Rudolf Salvetr, ODS, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S ohledem na epidemickou situaci Plzeňský kraj doporučuje svým školám zvážení ředitelského volna  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.