Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obří požár zlikvidoval výrobnu dřevěných briket, škody vyšplhaly na 13 milionů korun

, aktualizováno 3. října 2021, 13:50

Požár budovy bývalého kravína, kde se aktuálně nachází výrobna dřevných briket, likvidovali dnes časně ráno hasiči v Lipně na severním Plzeňsku. Plameny poškodily i přilehlou obytnou část objektu. Škoda jde do milionů korun.

„Měli jsme nahlášeno, že na severním Plzeňsku hoří statek. Plocha požáru byla asi 60 x 15 metrů. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. V objektu se nikdo nenacházel. Na místo si velitel povolal i družstvo dronařů z plzeňské magistrátní správy informačních technologií. Zásah vedli hasiči šesti útočnými proudy. V průběhu zásahu se zřítila střešní konstrukce objektu,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Speciální drony s termokamerou využívají hasiči při likvidacích větších požárů, pomáhají jim najít skrytá ohniska požáru. 

V době příjezdu hasišů už byl objekt ze dvou třetin v plamenech. V neděli ráno se podařilo požár lokalizovat a jednotky dohašovaly jednotlivá ohniska.

„V bývalém kravínu se nyní nachází linka na výrobu dřevěných briket, část budovy je určena k bydleni. Předběžná škoda byla vyčíslena na 3,5 milionu korun. Už teď je ale jasné, že bude mnohonásobně vyšší. Příčina požáru se vyšetřuje,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová. Výše škody byla později upřesněna na 13 milionů korun. Hasičům se jejich zákrokem podařilo uchránit hodnoty za sedm milionů korun. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár, výrobna briket, třetí stupeň požárního poplachu, severní Plzeňsko, Plzeňský kraj, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obří požár zlikvidoval výrobnu dřevěných briket, škody vyšplhaly na 13 milionů korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.