Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na šumavském Březníku u Modravy naměřili ráno meteorologové minus 6,9 stupně Celsia

A je to tady, na některých místech Šumavy dnes ráno klesly teploty k minus sedmi stupňům Celsia. Největší mráz byl na Březníku nedaleko od Modravy, kde meteorologové naměřili minus 6,9 stupně Celsia. Nepatrně nižší hodnoty byly na Rokytské slati a Tříjezerní slati.

„Na začátek října se však nejedná o nijak mimořádné hodnoty. V tuto dobu bývají mrazy na Šumavě celkem časté," uvedla Eva Plášilová z hydrometeorologického ústavu. 

Během noci na sobotu k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu až jihu. V sobotu ráno bude v Plzeňském  kraji jasno až polojasno, zejména v nižších polohách se budou místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty 6 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky, na horách 9 až 6 °C. Nejvyšší teploty přes den  se vyšplhají na 18 až 21 °C, na horách 16 až 19 °C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky teplotní rekordy, počasí, meteorologické stanice, mráz, nejnižší teplota, Šumava, Březník, Modrava, stupeň Celsia, Rokytská slať, Tříjezerní slať, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na šumavském Březníku u Modravy naměřili ráno meteorologové minus 6,9 stupně Celsia  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.