Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeňské velkokapacitní centrum bude bez registrace očkovat už jen vakcínou Janssen

Velkokapacitní očkovací místo v Plzni na Skvrňanech ukončí 29. září provoz. Z toho důvodu budou zdravotníci očkovat už pouze jednodávkovou vakcínou Janssen a dokončovat očkování těm, kteří už mají první dávku vakcíny Pfizer.

Velkokapacitní očkovací místo Plzeň se připravuje na ukončení provozu koncem měsíce. Aby stihlo naočkovat všechny zájemce i druhou dávkou vakcíny Pfizer, ukončuje k 7. září možnost registrace a poslední rezervace prvního termínu bude možná 8. září, uvedl to mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

„Pokud si někdo z registrovaných nevybere termín do 8. září, musí se přeregistrovat na jiné očkovací místo nebo využít očkování bez registrace a to kdekoli. Druhé dávky naočkujeme všem v dohodnutém termínu do konce září. Pokud se někdo nebude moci k druhým dávkám dostavit, může kdykoli později zajít pro druhou vakcínu na jiné očkovací místo," upřesňuje vedoucí sestra očkovacího centra Ivana Škoříková.

Nadále fungují další očkovací místa v kraji i mobilní očkovací týmy. Ve středu a ve čtvrtek se například mobilní tým Domažlické nemocnice vrátí do Kladrub a Rozvadova na Tachovsku a do Hostouně na Domažlicku. Lidem, které tam v srpnu bez registrace zdravotníci naočkovali, podají nyní druhé dávky vakcíny Pfizer. „Při té příležitosti tým nabídne možnost vakcinace novým zájemcům, a to jednodávkovou vakcínou Janssen," doplnil mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky očkování, očkovací centra, vakcíny, koronavirus, covid-19, Plzeňský kraj, Janssen, vakcína, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, Plzeň, Skvrňany, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňské velkokapacitní centrum bude bez registrace očkovat už jen vakcínou Janssen  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.