Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Se začátkem školního roku přijde do Česka babí léto a teploty okolo dvacítky

Po několika deštivých a chladných dnech se začne postupně oteplovat. Podle meteorologů se až do konce září setkáme s průměrnými denními teplotami okolo 20 stupňů Celsia. Vyplývá to z měsíčního výhledu, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Dnešní den bude podle meteorologů v Plzeňském kraji zatažený s občasnými přeháňkami a nejvyššími teplotami mezi 16 až 19 °C. Středa už ale vypadá o poznání lépe. Obloha by měla být polojasná s odpoledními ojedinělými přeháňkami a teplotami mezi 18 a 22 °C. Teploty v kraji postupně porostou až k pátečním 24 °C.  

„Po velmi chladném konci srpna přichází se zářím oteplení, ale jen na hodnoty obvyklé pro tuto roční dobu. V prvním předpovědním týdnu spadne většina srážek během úterý, od středy budou srážky jen ojedinělé,“ uvádí ČHMÚ.

Průměrný úhrn srážek pro období následujících čtyř týdnů je 60 milimetrů. Podle záznamů vedených od roku 1941 spadlo zatím nejméně srážek v roce 1959, kdy meteorologové naměřili jen dva litry na metr čtvereční. Nejvíce napršelo v roce 1995 s úhrnem 127 milimetrů. Naopak průměrná teplota mezi 30. srpnem a 26. zářím je 14,5 °C. Nejtepleji bylo v roce 1942 s průměrem 17,4 °C. Nejchladněji bylo v roce 1996, kdy průměrná teplota ve sledované období spadla na 11,6 °C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, výhled, babí léto, Plzeňský kraj, meteorolog, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se začátkem školního roku přijde do Česka babí léto a teploty okolo dvacítky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.