Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Zájem o očkování bez registrace v Plzeňském kraji roste, vakcínu si nechalo aplikovat přes 5 300 lidí

Ve druhé polovině července spustil Plzeňský kraj očkování bez registrace. Dosavadní čísla ukazují, že zájem mezi lidmi pomalu roste. Očkovací centra proto budou přidávat nové termíny. Přibudou také mobilní očkovací týmy. K dosavadním dvěma se přidá dalších sedm. Jezdit budou přímo k lidem domů nebo do velkých firem.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 242 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 99 388 osob. Zemřelo 1581 osob. Nejvíce nakažených je momentálně v Plzni (81), následuje severní Plzeňsko (45), jižní Plzeňsko (34),  Klatovsko (31), Tachovsko (22), Rokycansko (19) a Domažlicko (10).

„Zájem o očkování bez registrace stále roste, z toho mám velkou radost. Povinná registrace měla svoje opodstatnění v době, kdy nebyl dostatek vakcín a museli jsme přednostně ochránit ty nejzranitelnější a nejohroženější. Teď, když máme vakcín dostatek, je pro mnohé jednodušší a přístupnější jít na očkování bez nutnosti předchozí registrace. Proto v podpoře této možnosti budeme nadále pokračovat,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová (ODS).

Očkování pokračuje i v srpnu, každý pátek na osmi místech v kraji a v sobotu ve Velkokapacitním očkovacím centru v Plzni. Od minulého týdne ve spolupráci se starosty obcí s nízkou proočkovaností postavil Plzeňský kraj dalších sedm mobilních týmů, které budou očkovat v daném okrese dle zájmu ze strany jednotlivých obcí. Například mobilní tým Domažlické nemocnice čeká tento týden očkování v Kladrubech, Chodové Plané, Stráži, v Hostouni, Rozvadově a Hošťce.

Jeden tým vyrazí také k velkým zaměstnavatelům, aby umožnil očkování zaměstnancům přímo na pracovišti. „Snažili jsme se od počátku vyjít vstříc každému tak, aby pro něj byla možnost očkování co možná nejpřístupnější, nejpohodlnější a nejjednodušší. Statistiky ukazují, že se nám to daří, a to mě velmi těší,“ doplnila hejtmanka.

Alespoň první dávku očkování má v kraji 314 977 lidí z přibližně 590 000 obyvatel kraje. Ukončené očkování druhou dávkou má přes 287 000 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, očkování, registrace, vakcína, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Ilona Mauritzová, ODS, Domažlická nemocnice, a.s., okres Klatovy, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o očkování bez registrace v Plzeňském kraji roste, vakcínu si nechalo aplikovat přes 5 300 lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.