Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Požár lánu s obilím komplikoval silný vítr, hrozilo nebezpečí, že vzplane i nedaleký les

Houkání sirén a následně i množství požárních vozů v ulicích vyděsilo obyvatele Klatov a okolí. V sobotu odpoledne byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Technika směřovala k poli mezi obcemi Mochtín a Kocourov. Hořelo tam obilí a plameny ohrožovaly i nedaleký les. V Chotěšově na Plzeňsku zase hasiči likvidovali požár velké dílny.

„Na místě foukal silný vítr, který přispíval k šíření požáru. Naštěstí vítr kolem 16. hodiny ustal a oheň se přestal šířit. Hasiči zřídili čerpací stanoviště v Mochtíně. O hodinu později byl požár uhašen,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.  

U požáru zasahovalo 13 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů nejen z Klatov, ale i z dalších obcí v okolí. K dispozici měli 21 kusů techniky. Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena. Stejně tam nebyla určena příčina požáru. 

Téhož dne vyjížděli hasiči k požáru také do Chotěšova na Plzeňsku. Tam hořela dílna, která slouží k opravám zemědělských strojů. „Z dílny zasahující hasiči vynesli několik tlakových lahví. Škoda v tomto případě přesáhne zřejmě jeden milion korun," řekl mluvčí hasičů. 

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár, požár pole, hasiči, požár dílny, Klatovsko, Plzeňsko, dílna, Plzeňský kraj, Klatovy, Mochtín, Chotěšov, Kocourov, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár lánu s obilím komplikoval silný vítr, hrozilo nebezpečí, že vzplane i nedaleký les  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.