Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

S následky bouře z minulého týdne si majitelé poškozených objektů už poradili, dnes se žene další vichřice

Hasiči i dnes vyjížděli likvidovat stromy, které popadaly minulý týden při večerní bouři, která se přehnala Plzeňským krajem. Řada vyvrácených nebo zlomených stromů spadla na domy a automobily a způsobila velké škody. Dnes jsme porovnali se současným stavem, jak vypadala některá místa těsně po bouři.

Nejvíce zasažené bylo jižní Plzeňsko. A právě tam i dnes směřovala pomoc hasičů, kteří odstraňovali stromy spadlé na jednu chatu. „Dva smrky padly na chatu v rekreační oblasti nedaleko Ždírce. Vzhledem k aktuální předpovědi počasí je možné, že se dnes počet zásahů ještě zvýší,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Meteorologové dnes večer bohužel očekávají na území Čech velmi silné bouřky s přívalovými srážkami 40 – 80 mm, doprovázené silnými nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a většími kroupami. Lze proto předpokládat, že opět budou padat i stromy.

Před týdnem na jižním Plzeňsku bouřka zasáhla zejména obce v okruhu Zdemyslice, Blovice, Seč a Vlčtejn, kde popadalo několik stromů poblíž zříceniny hradu, kde se konají oblíbené koncerty. Na místě leželo několik velkých stromů, naštěstí minuly zříceninu i zázemí pro koncerty. Teď v sobotu 17. července by na místě měl vystoupit Kabát Revival. Vyvrácené stromy na místě se už podařilo rozřezat a částečně i odvézt. Stále tam ještě zůstává v kontejneru i na hromadách velké množství větví.

Dva velké stromy vyvrátil vítr v obci Vlčtejn, jeden doslova pohřbil osobní automobil na zahradě rodinného domu. I tam už majitelé částečně stromy odstranili a automobil vysvobodili. Další vyvrácený vzrostlý strom zůstává stále ještě částečně opřený o nedaleký objekt vedle oblíbené hospody Baštírna.

FOTOGALERIE: Následky bouře

Úterý, 13. července 2021, 16:55

FOTOGALERIE: Následky bouře
FOTOGALERIE: Následky bouře

V Seči na jednu chatu spadlo v jeden okamžik hned pět stromů. Majitel zůstal v objektu uvězněný a musel počkat až mu hasiči s pilami v ruce proklestí cestu ven. Vyvázl naštěstí bez zranění. I na jeho zahradě už zůstala jako vzpomínka na ničivou bouři jen hromada vyrovnaného nařezaného dřeva a prázdný prostor v místech, kde ještě před týdnem stály vzrostlé, asi 80 let staré stromy.

Voda valící se polí zaplavila minulý týden po bouři silnici mezi Sečí a Zdemyslicemi. Dnes toto místo vůbec nevypadá jako rozbouřená řeka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, HZS PK

Štítky bouřka, čhmú, Plzeňský kraj, následky řádění bouře, vyvrácené stromy, strom, Česko, Ždírec, Vlčtejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S následky bouře z minulého týdne si majitelé poškozených objektů už poradili, dnes se žene další vichřice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.