Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hasiči mají zpět ztracenou vysílačku. Před týdnem ji odnesla voda při zásahu po bouři

Šťastný konec má pátrání po ztracené vysílačce hasičů z Rokycan. O důležitou část jejich výstroje přišli v terénu při zásahu po ničivé bouřce, která se minulý týden v úterý přehnala našim regionem. Vysílačku hasičům za dramatických okolností doslova odnesla voda. Teď se naprosto zázračně našla. A co je hlavní, funguje.

Jednotka profesionálních hasičů z Rokycan po úterní bouřce vyjížděla na pomoc k přetrhaným elektrickým drátům, čerpání vody ze sklepů a zejména k popadaným stromům. „Při jednom výjezdu do ulice Tymákovská se po této komunikaci valila z kopce Čilina souvislá masa vody o výšce cca 20 centimetrů. Jeden z našich příslušníků při vystupování z vozidla vysílačku nechtěně upustil, ta zmizela ve vodě a proud jí odnesl,“ uvedl k nešťastné události mluvčí hasičů Petr Poncar.

Vysílačka byla vypnutá a ihned po ohlášení její ztráty ji policie zablokovala. Pro případné nálezce byla jako taková zcela bezcenná. Hasiči vyzvali veřejnost o pomoc při pátrání po ztracené vysílačce a úspěch se dostavil velmi rychle.

„Ztracenou vysílačku našel pan Martin L. s kolegou a odevzdali ji na policii. Našli ji zapadlou kdesi pod smrčky na ulici Šťáhlavská, což jest několik set metrů od místa ztráty. A jako perličku bych uvedl, že vysílačka je funkční, momentálně se vysouší, ale běží. Děkujeme za spolupráci při jejím hledání,“ dodal mluvčí Petr Poncar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky vysílačka, ztráta vysílačky, nález vysílačky, ztracená vysílačka, hasiči, zásah, Rokycany, bouřka, Čilina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči mají zpět ztracenou vysílačku. Před týdnem ji odnesla voda při zásahu po bouři  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.