Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Nakažených v Plzeňském kraji přibývá. V pondělí odhalily testy 18 případů koronaviru

Laboratoře v Česku v pondělí potvrdily 126 případů koronaviru, podobný počet jako v sobotu. V pondělí byl státní svátek a ve volných dnech bývá případů nákazy méně, protože se méně testuje. V neděli laboratoře v Plzeňském kraji potvrdili pouhé čtyři případy, v pondělí už to bylo 18. Na 100 tisíc obyvatel stále připadá za poslední týden víc než devět nakažených, což je nejvíc od poloviny června. Reprodukční číslo mírně kleslo na 1,2, už týden ale zůstává nad hodnotou jedna, což znamená zrychlování epidemie. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zdravotnictví.

Z pondělních případů připadá třetina na Prahu, 25 nakažených eviduje ministerstvo ve Středočeském a 18 v Plzeňském kraji. V dalších krajích testy v pondělí potvrdily méně než deset případů koronaviru, ve Zlínském kraji hygienici už dva dny nezaznamenali žádného nově nakaženého.

Od začátku epidemie loni v březnu se v Česku koronavirus potvrdil u víc než 1,668 milionu lidí, vyléčilo se zhruba 98 procent z nich. S nemocí covid-19 dosud zemřelo 30.312 nakažených, poslední tři dny jsou bez úmrtí. Nemocnice k pondělku pečovaly o 30 lidí s covidem-19, počet se za týden snížil o polovinu. Ve vážném stavu jsou tři pacienti.

Dávku očkování proti covidu-19 v pondělí dostalo 31 969 lidí, z toho 1 347 v Plzeňském kraji. Celkem už jich zdravotníci rozdali víc než 8,56 milionu dávek vakcíny. Denní počty očkovaných jsou v posledních dnech nejnižší od konce května, vliv ale může mít prodloužený víkend, ve kterém lidé termín nechtěli, protože plánovali jet mimo města. Dokončené očkování má v Česku 3,53 milionu lidí, alespoň jednu dávku vakcíny dostalo víc než pět milionů zájemců. Většina vakcín je dvoudávková.

Takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, k pondělku mírně kleslo na 9,1 z nedělních 9,3. Snížilo se ve většině krajů včetně Prahy, kde ale týdenní incidence zůstala nad 30, tedy nejvyšší ze všech regionů. Víc než deset nakažených na 100 tisíc obyvatel za poslední týden je ještě v Plzeňském a Středočeském kraji. Nejnižší je incidence na hodnotě 2,2 v Ústeckém kraji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, vakcína, Středočeský kraj, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených v Plzeňském kraji přibývá. V pondělí odhalily testy 18 případů koronaviru  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.