Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Koronavirová situace na jižním Plzeňsku se zhoršuje, počtem nově nakažených dohání Prahu

Podle dnešní dat zveřejněných Ministerstvem zdravotnictví se pandemická situace v našem kraji výrazně nelepší. Růst počtu nakažených je nejvýraznější v Praze, druhé místo však zaujímá Plzeň-jih. Takzvané incidenční číslo, které udává počet nemocných s covidem v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, tam činí 28,3. Nejlepší situace je u nás na Tachovsku, kde je incidenční číslo 1,84.

Mapa ukazující počet osob s potvrzeným koronavirem za poslední týden podle okresů, zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Podle údajů Ministerstva zdravotnictví přibylo v Česku za sobotu 124 případů nákazy koronavirem. Nejhorší situace je v nejlidnatější Praze, kde za týden přibylo 379 nakažených. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je to 28,39. Toto číslo je nepatrně vyšší než na jižním Plzeňsku, kde sice přibylo za týden 18 nakažených, v přepočtu na 100 tisíc obyvatel to ale činí 28,3. Druhá nejhorší čísla jsou v Plzni-městě, kde za posledních sedm dní potvrdili hygienici 39 případů nákazy koronavirem. Na 100 tisíc obyvatel je to 20,02 případů. Naopak nejlépe je na tom Tachovsko, kde podle ministerstva přibyl jen jeden nakažený.

Celosvětový počet mrtvých v souvislosti s nemocí covid-19 překročil podle údajů agentury Reuters čtyři miliony. Nejvíce obětí na životech od začátku pandemie evidují Spojené státy, následují Brazílie, Indie a Mexiko. V České republice s covidem dosud zemřelo 30 310 lidí.

Od loňského začátku epidemie se koronavirus potvrdil u 1 667 935 lidí, přes 98 procent z nich se vyléčilo a 30 310 s potvrzeným onemocněním covid-19 zemřelo. Na tento týden připadají zatím tři oběti. V nemocnicích je nyní s covidem 33 lidí, o dvacítku méně než před týdnem. Ve vážném stavu byli v sobotu čtyři pacienti.

Zdravotníci od prosincového začátku očkování aplikovali k sobotnímu večeru přes osm milionu dávek vakcíny proti koronaviru, ukončené očkování má přes 3,48 milionu lidí. V Plzeňském kraji je dosud vyočkováno 458 685 dávek vakcíny. V sobotu zdravotníci v našem kraji naočkovali 1 430. Celorepublikově obdrželo včera očkování 36 455 lidí, což je nejméně od 23. května. V mezitýdenním srovnání je to pokles téměř o 14 000.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje | Zdroj Ministerstvo zdravotnictví

Štítky koronavirus, COVID-19, ČR, nákaza, Plzeňský kraj, Praha, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Tachov, okres Plzeň-jih, Česko, očkování, USA, Mexiko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirová situace na jižním Plzeňsku se zhoršuje, počtem nově nakažených dohání Prahu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.