Počasí dnes15 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Koupaliště v Plzeňském kraji mají dobrou vodu, horší kvalita je jen v Košuteckém jezírku

Stále dobrou kvalitu vody má na začátku prázdnin většina venkovních koupališť v Plzeňském kraji, která sledují hygienici, Zhoršenou jakost vody zaznamenali pouze na Košuteckém jezírku v Plzni, kde jsou horší mikrobiologické hodnoty. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice v Plzni.

Dobrou kvalitu vody mají rybníky Bolevecké rybniční soustavy, pouze na Seneckém rybníku mohou na hladině plavat zbytky zelených vodních rostlin. Pro plavce ale nepředstavují zdravotní riziko.

Kvalitní vodu s teplotou kolem 26 stupňů má přehrada Hracholusky u hráze i v lokalitě Na Radosti. Na Plzeňsku se dá dobře koupat v biotopu Kotynka v Dobřanech. Při plavání v rybníku Babylon na Domažlicku mohou plavci vidět mírně zhoršenou jakost vody, stejně tak snížená průhlednost je na koupališti Bušek na Klatovsku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Barborková

Štítky voda, koupání, čistota vody, Plzeňský, Plzeňský kraj, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Hracholusky, Bolevecké rybníky, Senecký rybník, Babylón, Dobřany, okres Domažlice, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Plzeňském kraji mají dobrou vodu, horší kvalita je jen v Košuteckém jezírku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.