Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Velmi silné bouřky doprovázené krupobitím a vichrem dorazí do Česka v úterý večer od jihozápadu

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami, přívalovými lijáky, krupobitím a silným větrem. Nejsilnější bouřky dorazí do Česka v úterý večer, budou postupovat od jihozápadu k severovýchodu. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V úterý mohou teploty dosahovat téměř k 35 °C. Příliv teplého vzduchu, ale ukončí studená fronta a kromě ochlazení přinese i bouřky, varují meteorologové.

Pro Plzeňský, Středočeský, Jihočeský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Královéhradecký kraji i Prahu, platí od úterních 20.00 hodin do středečního rána upozornění před vysokým nebezpečím velmi silných bouřek. Vítr při nich může dosáhnout v nárazech až 90 kilometrů v hodině a při přívalových srážkách napršet kolem 50 milimetrů vody.

V uvedených krajích současně mohou stoupnout hladiny řek, voda by se však neměla vylévat z břehů. Podle meteorologoů by se lidé měli vyvarovat koupání či plavbě na lodí na těchto tocích. Ve druhé polovině týdne nás čekají maximální teploty většinou mezi 19 až 24 °C a k tomu místní přeháňky a bouřky. Nejvyšší očekávané teploty budou v úterý a ve čtvrtek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky bouřky, krupobití, vichřice, předpověď počasí, Plzeňský, horko, výstraha, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Praha, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velmi silné bouřky doprovázené krupobitím a vichrem dorazí do Česka v úterý večer od jihozápadu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.