Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti vína i ukázka kovářského řemesla

Také poslední červnový víkend nabízí pestrou škálu akcí pro děti i dospělé. Půjde například o akci Evropský den sousedů, slavnosti vína nebo první den tradičních kovářských řemesel v prostředí unikátního Vodního hamru Dobřív na Rokycansku.

Jak prohloubit sousedské vztahy? Stačí se více vídat, popovídat si a zkrátka společně něco podniknout. Přesně to si klade za cíl akce Evropský den sousedů, který nabízí například v sobotu program v Luftově zahradě. Připraveny tam budou hry pro děti, výroba památečních placek nebo focení ve fotokoutku. Po celé zahradě také narazíte na hádanky a kvízy. Svůj program má připravené také Mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem. V neděli se pak mohou lidé vydat na komentované prohlídky předhusitskou Plzní nebo vyrazit za poznáním rozvoje městské části Doubravka. Více informací nalezete ZDE.

Už jste navštívili Vodní hamr Dobřív? Pokud ne, můžete výlet spojit s návštěvou 1. dne tradičních kovářských řemesel. Na programu je v sobotu od devíti hodin ráno do 17 hodiny. Na návštěvníky bude čekat ukázka kovářského řemesla. Hostem na hamru bude kovář Jaroslav Veselý, který návštěvníky při své práci seznámí s několika základními kovářskými technikami a jejich vzájemné kombinaci. Součástí bude i předvedení práce na velkých kladivech.

Snad neexistuje slavnější milostný příběh, než je Romeo a Julie. Premiéru zkrácené verze budou moci zhlédnout milovníci divadla v sobotu od 21 hodiny večer U Zvonu. Oproti dvaceti hlavním postavám se jich tu představí osm. Hra v překladu Josefa Topola, pod jejíž úpravou je spolu s Jakubem Špalkem podepsaná dramaturgyně Lenka Bočková, ale nepostrádá nic ze sdělnosti či síly prožitku, této vrcholné shakespearovské tragédie.

Víkend v Klatovech bude patřit vínu a muzice. Program začne už v sobotu v 10 hodin vystoupením skupiny Úhlavanka. Hlavním tahákem je večerní koncert Marty Jandové, který od 21 hodin zakončí ohnivá show. Chybět samozřejmě nebudou ani stánky s ochutnávkou a prodejem moravských vín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Západočeské muzeum v Plzni

Štítky tipy na víkend, výlet, Plzeň, Klatovy, Vodní hamr Dobřív, víno, řemeslo, slavnost, Dobřív, okres Rokycany, Marta Verner, Josef Topol, Jakub Špalek, Romeo a Julie, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti vína i ukázka kovářského řemesla  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.