Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Oslava narozenin se změnila v boj o život, intoxikovaného muže oživovali policisté

Party v bývalém lomu u Konstantinových Lázní vyústila v zásah policie i letecké záchranky. Narozeninovou oslavu s hudební produkcí doprovázelo i větší množství alkoholu a pravděpodobně také drog. Tento koktejl zřejmě vyvolal u dvaatřicetiletého muže srdeční zástavu. Díky pohotové reakci svědků a přivolaných policistů, nemá tato událost tragickou dohru.

V bývalém lomu na Tachovsku se sešly stovky lidí. Celá událost připomínala spíše nelegální party než oslavu narozenin s přáteli. Divoký večírek však měl málem tragický závěr. Krátce po sedmé hodině večer padl k zemi dvaatřicetiletý muž. Svědkyně, která jej nalezla okamžitě zavolala pomoc.

„Po příjezdu policisté pořádkové jednotky Marek Melišek a Milan Špitalský shledali na zemi ležet muže, u kterého stálo několik osob, přičemž některé již muži poskytovaly pomoc. Policisté ihned po zjištění zdravotního stavu muže zahájili nepřímou srdeční masáž srdce,“ popisuje policejní mluvčí Hana Kroftová.

V oživování pokračovali policisté do doby, než na místo dorazil vrtulník.

„Informace k případu byla-mladý intoxikovaný muž se zástavou oběhu. Po příletu na místo si letečtí zdravotníci převzali pacienta od přítomných policistů provádějících resuscitaci. Na místě se jim následně podařilo obnovit krevní oběh a muže transportovali intubovaného a řízeně ventilovaného v kritickém stavu na Emergency FN Plzeň,“ uvedli letečtí záchranáři.

Ostatní přivolaní policisté mezitím zpovídali přítomné svědky, aby zjistili, co se na místě přesně odehrálo. Případem se nadále zabývají kriminalisté.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letecká záchranná služba Armády České republiky

Štítky krimi, Tachov, Konstantinovy Lázně, vrtulník, záchranáři, policie, alkohol, drogy, okres Tachov, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslava narozenin se změnila v boj o život, intoxikovaného muže oživovali policisté  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.