Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Velké drama na Boleváku, topící se seniorku zachraňovali kolemjdoucí

Nebýt pohotové reakce přítomných lidí, mohl výlet na Velký Bolevecký rybník skončit pro důchodkyni tragédií. Topící se starší ženy si naštěstí všimli svědci, kteří se jí okamžitě vrhli zachránit a poskytli ji první pomoc.

V úterý po sedmnácté hodině večer zazvonil na lince 155 telefon s tím, že se na Boleváku topí postarší žena. Naštěstí si ji včas všimli ostatní návštěvníci této rekreační lokality a ženě pomohli.

„Svědci ženu ročník 1932 vytáhli z vody a zahájili laickou resuscitaci. Záchranářům se po deseti minutách kardiopulmonální resuscitace povedlo obnovit životní funkce a následně ženu transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedla mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

Mluvčí policie Michaela Raindlová ještě doplnila, že vyšetřovatelé vyloučili cizí zavinění a případem se nadále zabývají.

V letošním roce se nejedná o první záchrannou akci. Ještě během zimy vyjížděli hasiči k nedalekému Kamennému rybníku, kde se probořil led pod jedním z bruslařů. „Na místo se nám podařilo dorazit včas a muže jsme s pomocí záchranného pásu dostali z vody ven," uvedl tenkrát mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Silně podchlazený muž nakonec skončil v péči lékařů.

Tragicky ovšem dopadlo loni koupání pro šestačtyřicetiletého cizince, který se na nejvíc využívané rekreační vodní ploše ve městě, utopil. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, lékař však už jen mohl konstatovat úmrtí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky krimi, Bolevák, Velká Bolevecký rybník, záchranáři, senior, Fakultní nemocnice Plzeň, Kamenný rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké drama na Boleváku, topící se seniorku zachraňovali kolemjdoucí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.