Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tento týden nás čekají tropy, teploty podle meteorologů překročí hranici 30 stupňů

Tropické počasí by mělo v Česku vydržet až do soboty, kdy na teploměru budeme moci naměřit až 35 stupňů Celsia. Přeháněk a občasných bouřek se podle předpovědi dočkáme o víkendu. Z měsíční prognózy, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vyplývá také to, že začátek prázdnin bude teplotně průměrný a suchý.

„Předpokládáme, že období od 14. června do 11. července 2021 bude na našem území jako celek teplotně slabě nadprůměrné nebo průměrné. Nejvyšší teploty se očekávají v prvním předpovědním týdnu do 20. června, v dalších týdnech teploty klesnou k dlouhodobým normálům, tedy k hodnotám obvyklých po tuto roční dobu,“ uvádějí meteorologové ve své předpovědi.

Co se týče srážek, očekávají odborníci průměrný až podprůměrný stav. „Velmi suché počasí nás bude doprovázet v prvním předpovědním týdnu, suchý bude i přelom června a července,“ konstatují.

Během dnešního dne bude nad územím Plzeňského kraje polojasná obloha. Teploty se budou pohybovat od 27 do 30 °C. Čtvrtek bude jasný s teplotami od 29 do 33 °C. „Teploty v dalších dnech ještě porostou. V pátek a v sobotu budou téměř všude nad 30 °C a budou se blížit k 35 °C,“ dodávají meteorologové. Místy ovšem už můžeme očekávat přeháňky či bouřky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/Silvia

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzenský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden nás čekají tropy, teploty podle meteorologů překročí hranici 30 stupňů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.