Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z vrcholku Čerchova začíná postupně mizet deset starých armádních budov

Turistickou sezonu na Čerchově letos výrazně ovlivní práce související s demolicí starých armádních budov. Z vrcholu nejvyšší hory Českého lesa jich zmizí desítka, v jednom objektu pak vznikne turistické zázemí a mini muzeum.

Na místě už od posledních květnových dnů pracují dělníci, kteří ručně rozebírají azbestové části budov, obklady svislých nebo střešních konstrukcí. Od počátku července jim už bude pomáhat těžká stavební technika, protože začne nejnáročnější fáze, kterou je vlastní demolice budov.

„Po celý červenec nebude jezdit autobusová sezonní linka, která pravidelně o letních víkendech a svátcích spojuje Čerchov s Domažlicemi, Furthem im Wald, Waldmünchenem a obcemi na této trase. Autobusy nepojedou vůbec, v žádné části tohoto spoje,“ upozornil místostarosta Domažlic Stanislav Antoš.

Absolutní zákaz vstupu na vrchol Čerchova bude pro turisty platit v době od 12. do 30. července. Od soboty 31. července bude opět zajištěn přístup pro turisty. Z prázdninových víkendů tak striktní zákaz vstupu postihne dva z nich. „Poté budou práce pokračovat až do září už v jednotlivých sektorech dojde například k navážení ornice, úpravám cest apod., nebudou se ale už dotýkat celého areálu. Stavbaři také budou v tomto období respektovat jízdní řád autobusu,“ uvedl mluvčí radnice Josef Babor.

Veřejnost si musí v létě dávat pozor i na dalších místních komunikacích v okolí. Dělníci rozeberou také staré vojenské roty na Malinové hoře a na Fichtenbachu - Bystřici. Jediný z bývalých armádních objektů, ten, kde dříve bývala rota, zůstane na Čerchově zachován. Může v něm vzniknout místo pro 20 turistických lůžek, základní stravovací služby a expozice k historii Čerchova a železné opony.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Babor | Zdroj domazlice.eu

Štítky turistická sezóna, zákaz vstupu, armádní budovy, demolice, Čerchov, Český les, Domažlice, Stanislav Antoš, Furth im Wald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z vrcholku Čerchova začíná postupně mizet deset starých armádních budov  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.