Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Batole spadlo do rozvodněné Mže, zachránci ho vytáhli z vody v bezvědomí a zahájili jeho resuscitaci

, aktualizováno 14. května 2021, 20:35

Nezletilé dítě spadlo dnes před 18. hodinou nešťastnou náhodou do řeky Mže poblíž Kalikovského mlýna v Plzni. Po dítěti, které náhle zmizelo ze zahrádky pátral přivolaný policejní psovod. Na místo okamžitě přijeli také hasiči a záchranáři. Vzhledem k silnému proudu a množství vody byla situace nesmírně vážná. Proud totiž batole strhl a unášel do dál. Šlo o každou vteřinu.  

Dítě v bezvědomí se podařilo vytáhnout z vody až u Kalikovského mlýna. „Záchranáři si od zasahujících hasičů převzali kvalitně zahájenou resuscitaci, ve které pak pokračovali. Po několika minutách se povedlo obnovit životní funkce, následně byl okamžitě zahájen transport dítěte na oddělení Emergency do fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„K záchraně života dítěte přispěla všímavost občanů, kteří informovali policejního psovoda pátrajícího po dítěti v blízkosti řeky, ve kterých místech zřejmě dítě zahlédli. Policista proto ihned vyrazil na místo, když spatřil tělo dítěte, okamžitě skočil do vody a za pomoci hasiče dítě z vody vytáhl," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

„Na místě byl přítomen také krizový intervent. Kriminalisté teď objasňují okolnosti pádu dítěte do vody. S ohledem na citlivost případu a věk dítěte nebudeme poskytovat další informace,“ doplnila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky dítě, pád do vody, záchrana tonoucího, řeka Mže, Mže, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Batole spadlo do rozvodněné Mže, zachránci ho vytáhli z vody v bezvědomí a zahájili jeho resuscitaci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.