Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Návštěvníkům se opět otevírají muzea, galerie i některé památky

Muzea a galerie v Plzeňském kraji se po dlouhé pauze opět zpřístupní návštěvníkům. Bez pravidel a omezení se to však neobejde. Nebudou například možné skupinové prohlídky. Počet návštěvníků jednotlivých zařízení bude taktéž omezen rozlohou plochy, a to jeden člověk na 15 metrů čtverečních.

Pět státních památek v Plzeňském kraji otevře návštěvníkům své brány

V Plzeňském kraji se příští týden otevře pět památek ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ), které mohou nabídnout prohlídkové okruhy bez průvodce. Plzeňský, Karlovarský a Královéhradecký kraj mohou podle rozhodnutí vlády díky nižšímu počtu...

„Do všech prostor muzeí a galerií bude umožněn vstup pouze v respirátoru v souladu s platnými nařízeními. Počet návštěvníků jednotlivých zařízení bude omezen rozlohou plochy, a to jeden člověk na 15 metrů čtverečních. Otevřít podle vládních nařízení není možné Stálou divadelní scénu Klatovy a v případě Hvězdárny v Rokycanech a Plzni brání otevření malé prostory hvězdárny,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Eva Mertlová.

Od úterý se budou návštěvníci vydat například do Západočeského muzea v Plzni (ZČM), kde v době lockdownu pečlivě pracovali hned na čtyřech výstavách. V hlavní budově ZČM v Kopeckého sadech mohou moci lidé obdivovat například expozici "Od daguerrotypie k digitálu. Příběhy plzeňských fotografů" a zhlédnout mohou také výstavu "Ozdoby dávné doby".

Naše nová výstava kromě jiného představí 9 příběhů plzeňských fotografů. K vidění od 4. 5. 2021 v hlavní budově ZČM.

Zveřejnil(a) Západočeské muzeum v Plzni dne Pátek 30. dubna 2021

Další dvě novinky jsou připravené v rokycanské pobočce ZČM, v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka. Jedná se o výstavu věnovanou archeologii a orchidejím.  

Stejně tak bude zpřístupněna Západočeská galerie v Plzni, kde je momentálně k vidění unikátní výstava Plzeňská madona a krásný sloh. Otevřené bude také Muzeum a galerie severního Plzeňska v Mariánské Týnici, Muzeum Českého lesa v Tachově, Muzeum Chodska v Domažlicích, Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích a Muzeum Šumavy Sušice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Západočeské muzeum v Plzni

Štítky galerie, muzeum, výstava, expozice, Plzeňský kraj, kultura, Západočeské muzeum v Plzni, Stálá divadelní scéna Klatovy, Bohuslav Horák, Plzeň, Rokycany, hvězdárna, Západočeská galerie v Plzni, Muzeum Chodska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníkům se opět otevírají muzea, galerie i některé památky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.