Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Namrzlé silnice potrápily řidiče v Plzeňském kraji, jeden muž skončil s vozem na střeše

, aktualizováno 6. dubna 2021, 13:25

Záchranáři od rána vyjíždějí k nehodám, kde velkou roli zřejmě sehrála kluzká vozovka. Jeden muž dokonce skončil s vozem na střeše, další řidičku museli hasiči vytáhnout z příkopu. Nízké teploty spolu s přeháňkami nás podle meteorologů mají doprovázet ještě dva dny.

Mimo vozovku skončil dnes ráno řidič osobního auta na silnici ve směru na Hadačku. Záchranáři jej s lehčími zraněními převezli do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně.

„Řidič dostal v pravotočivé zatáčce smyk, následně na přímém úseku silnice přejel do protisměru, kde havaroval do levého silničního příkopu. Přibližná škoda je 50 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

O necelé dvě hodiny později havarovala i řidička mezi Těškovem a Lhotou pod Radečem na Rokycansku. Z nehody si odnesla jen lehká zranění. Všechny záchranné složky vyjížděly i na Domažlicko, kde dvacetiletý řidič Fordu narazil do stromu.

„Řidič vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy, kdy jel od Postřekova na Domažlice, a narazil do stromu. On a jeho dva spolujedoucí lehce zraněni. U řidiče byla zjištěna přítomnost drog,“ řekla k nehodě policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V neposlední řadě havaroval i řidič dodávky Mezi krásným Údolím a Víchovem na Tachovsku. Dvaačtyřicetiletý řidič na rovném úseku z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a v příkopu se převrátil na střechu.

„Řidič byl při nehodě zraněný, a tak jej záchranná služba převezla na ošetření do nemocnice. Ještě před tím s ním policisté provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Vzniklou škodu policisté odhadli na 530 tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají," popsala Dagmar Jiroušková, krajská mluvčí policie.

V regionu napadly necelá dva centimetry sněhu, posypové vozy vyjely dneska ze všech středisek. Ne ale všechny. Silničáři v regionu díky déle trvajícímu teplému počasí "přezbrojovali" techniku na léto, v terénu už nebyli kvůli nepřízni počasí téměř měsíc. „Takové počasí jsme nečekali, když už bylo tak hezky," dodal dispečer krajské správy a údržby silnic Jiří Slapnička.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky doprava, počasí, náledí, sníh, silničáři, silnice, střecha, havárie, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Ford Motor Company, Lochotín, okres Rokycany, okres Domažlice, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namrzlé silnice potrápily řidiče v Plzeňském kraji, jeden muž skončil s vozem na střeše  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.