Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plzeňský komplex Unicity Living podpoří studenty Západočeské Univerzity 

PR článek

Unicity Living Plzeň je malé město uvnitř města a v současné době jde o největší projekt svého druhu v České republice. Poskytuje ubytování mladým lidem, univerzitním studentům a zahraničním zaměstnancům jako jsou například inženýři, IT specialisté společností působících na Plzeňsku.

Vznik nových plně zařízených bytů kvituje i samotná univerzita. Ta je připravena vybraným studentům poskytnout i stipendia, která by měla částečně pokrýt cenu za ubytování. Přednost by dostali například nadaní studenti, kteří si ale nemohou takové bydlení dovolit.

„Během studií v zahraničí, konkrétně v Dánsku, jsem se inspiroval moderním studentským bydlením v rezidenčních komplexech, ve kterých se nachází klubovny a sportovní hřiště, kde se studenti setkávají a tráví čas společně. Jelikož v Plzni bývá větší počet studentů než lůžek na studentských kolejích, rozhodli jsme se postavit Unicity Living právě zde v bezprostřední blízkosti Západočeské univerzity. Univerzitě jsme také poskytli pět bytů, především pro ubytování zdravotně nebo sociálně znevýhodněných studentů, na jeden rok. Těší nás, že jsme se mohli stát partnerem oslav 30. výročí ZČU, které by se měly konat letos na podzim. Univerzitu chceme podporovat i nadále stejnou formou i v dalším akademickém roce,“ uvádí Yariv Ronen, generální ředitel společnosti DARAMIS, která za projektem stojí.

"Unicity Living představuje příležitost propojení univerzitního kampusu s moderní bytovou zónou, obsahující i další služby. Vidíme, že tuto výhodu oceňuji zejména zahraniční studenti a hostující experti. ZČU si váží mimořádných ubytovacích stipendií společnosti Daramis pro naše studenty," uvádí Vladimír Duchek, prorektor Západočeské univerzity v Plzni.

Úspěšný plzeňský projekt Unicity Living, šitý na míru studentům, mladým lidem a zahraničním zaměstnancům, nabízí k pronájmu 226 bytových jednotek pro jednu osobu, dvě osoby či větší jednotky navržené pro čtyři osoby. Moderně plně vybavené jednotky se zajímavým designem, inspirované zahraničními projekty a zkušenostmi, poskytují ubytování pro více než 500 zájemců. Ti také ocení služby, jako jsou recepce 24/7, vysokorychlostní internet, prádelna, společenská místnost s připojením Netflix a HBO, bistro, pekárna apod.

Mladí lidé také ocení blízkost přilehlých parků, které lze využít pro aktivní vyžití jako je jízda na kole, na in-line bruslích, běh apod. Ke spokojenému bydlení přispívá i Bistro Rosemary a Pekařství Kuri Stříbro, které se nachází přímo v projektu Unicity.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Unicity Living Plzen, ZČU, ubytování, univerzita, studenti, Západočeská univerzita v Plzni, projekt, Plzeň, Česko, Plzeňský kraj, bydlení, Dánsko, Netflix, HBO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský komplex Unicity Living podpoří studenty Západočeské Univerzity   |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.