Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Meteorologové varují před silným větrem, zasáhnout by měl celé západní Čechy

Meteorologové vydali varování, které platí od sobotního rána, do sobotního večera. Zvláště odpoledne může vítr dosáhnout rychlosti v nárazech až 90 kilometrů za hodinu. V zasažených oblastech hrozí pády stromů a komplikace na silnicích.

Meteorologové varují před možným poškozením stromů a lesních porostů, mohou podle nich vzniknout také menší škody na budovách. Vzhledem k tomu, že kvůli uvolněným předmětům nebo zlomeným větvím hrozí nebezpečí úrazu, vybízejí meteorologové k opatrnosti.

„Přechodně očekáváme nárazy západního větru kolem 65 kilometrů v hodině, během odpoledne v exponovaných polohách ojediněle 90 kilometrů v hodině,“ uvádí ČHMÚ.

⚠️Výstraha⚠️ ????SILNÝ VÍTR Územní platnost pro: 1️⃣Přechodně očekáváme nárazy západního větru kolem 18 m/s (65...

Zveřejnil(a) Český hydrometeorologický ústav dne Pátek 26. března 2021

A co nás kromě nepříjemného větru o víkendu čeká? Sobota by měla být dopoledne zatažená až oblačná, místy se objeví přeháňky. Odpoledne už se bude vyjasňovat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 8 do 11 °C. Neděle bude od rána oblačná, přechodně polojasná. Ojediněle se mohou vyskytovat přeháňky, nad 500 metrů mohou být smíšené nebo sněhové. Teploty zůstanou podobné jako v předchozím dni, a to mezi 8 až 12 °C.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzenský kraj, výstraha, vítr, Západní Čechy, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silným větrem, zasáhnout by měl celé západní Čechy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.