Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Kamenná nádoba u kašny Velbloud má velké praskliny, brzy se dočká opravy

Vážné poškození odstavilo z provozu jednu ze tří zlatých fontán na náměstí Republiky v Plzni. Praskliny na žulové nádobě se podařilo odhalit při spuštění do zkušebního provozu po zimní odstávce. Odborná firma by měla do nádoby umístit olověnou vanu, aby už nedocházelo k průsakům vody.

„Trhliny v kamenné nádobě jsme zjistili loni na jaře. Po důkladném prozkoumání odborníci doporučili nainstalovat do ní olověnou vanu. V současné době byla provedena demontáž krytů, vnitřního vybavení nádoby a instalace mobilního oplocení k vymezení pracovního prostoru,“ uvedla Ilona Pelíšková ze Správy veřejného statku města Plzně, která má kašnu na starosti.

Kašny milované i nenáviděné. Na náměstí jsou už deset let

Plzeňským kašnám už je deset let a opravdu nejdou jen tak přehlédnout. Moderně pojaté chrliče Chrtice, Velbouda a Anděla jako kdyby na historické náměstí ani nepatřily. Nebo ano? V tom se Plzeňané asi nikdy neshodnou.

Oprava by měla být hotova do konce letošního března. Náklady jsou zhruba 350 tisíc korun. Velbloud je jedna ze tří kašen, které byly slavnostně spuštěny do provozu 29. července 2010. Další dvě nesou název Chrtice a Anděl. Autorem je architekt Ondřej Císler. V provozu jsou od 1. května do 1. listopadu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky kašny, oprava, poškozená kašna, zkušební provoz, Náměstí republiky, kašna, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamenná nádoba u kašny Velbloud má velké praskliny, brzy se dočká opravy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.