Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Záchranáři v areálu Domažlické nemocnice mohou využívat nové dekontaminační pracoviště

V areálu Domažlické nemocnice vzniklo nové dekontaminační pracoviště. Využívat jej budou záchranáři, kteří sem vozí pacienty s koronavirem. Nemocnice se postupně přeměňuje na covidové zařízení a lze tedy předpokládat, že právě sem budou sanitky s nakaženými směřovat. Oproti podzimní vlně také záchranářům výrazně stoupl celkový počet výjezdů. Denně se jedná o bezmála dvě stovky cest za nemocnými či zraněnými.

Domažlická nemocnice se postupně transformuje na čistě covidovou nemocnici, do které mají putovat nejen pacienti z Domažlicka, ale také z Tachovska či Klatovska. Po první a druhé etapě vzniklo v pondělí na lůžkové stanici chirurgie A nových 20 covidových lůžek. Ta se prakticky všechna velmi rychle zaplnila. Od pátku se počet covidových lůžek zvýšil na 87. 

Lze tak předpokládat, že právě sem budou záchranky převážet větší počet pacientů. I proto zde vzniklo dekontaminační pracoviště..

„Možností dekontaminace sanitek přímo v Domažlicích se zkrátí návrat výjezdových skupin do provozu a připravenost k dalším výjezdům. Základní dekontaminace trvá přibližně 30 minut,“ uvedl Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Podobná pracoviště fungují v areálu záchranky v Plzni na Klatovské třídě už několik měsíců. Významně zde také pomohli studenti ZČU. U stavby stanoviště v Domažlicích asistovali místní dobrovolní hasiči. Ti záchranářům také poskytli zázemí například pro sklad materiálu.

„Zároveň záchranáři prosí veřejnost, aby se chovala zodpovědně a přispěla tak ke zvládnutí momentálně hraniční situace,“ dodal Sladký.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS PK / Filip Šimčík

Štítky Domažlice, nemocnice, koronavirus, covid-19, dekontaminace, ZZS PK, záchranáři, sanitka, pacient, Domažlická nemocnice, a.s., okres Tachov, okres Domažlice, okres Klatovy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři v areálu Domažlické nemocnice mohou využívat nové dekontaminační pracoviště  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.