Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Kvůli neukázněným lidem omotala policie ledové sochy páskou

Mezi lidmi, kteří přišli na náměstí Republiky obdivovat ledové sochy, bylo i velké množství těch neukázněných. Ti stáli namačkáni na sebe, po rouškách ani stopy a navíc nechávali své děti, aby si ze soch udělaly prolézačky. Tipec tomu chtěla zatnout městská policie, která sochy omotala páskou.

„Před třetí hodinou odpolední přijala městská policie hlášení, že na náměstí Republiky u ledových soch dochází k porušování vládních nařízení. Hlídky městské policie řešily upozorňováním nedodržování rozestupů, shlukování a nenasazené roušky. Na místě byli také státní policisté. Situace byla už taková, že upozornění již nebyla dostačující, proto byla telefonicky kontaktována zodpovědná osoba.  Ta se nemohla dostavit včas, proto s ní bylo telefonicky domluveno, že hlídky zabrání přestupkovému jednání samy a to tak, že za asistence PČR tyto ledové sochy uzavřely vytyčovací páskou se zákazem vstupu,“ popisuje mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Klasická ZOO má zavřeno u té z ledových soch na náměstí se tísní davy lidí

Výstava ledových soch na náměstí Republiky v Plzni vzbudila obrovskou vlnu zájmu. Lidé plní sociální sítě krásnými snímky, ale zároveň pro jejich pořízení vlezou klidně do několikahlavého davu. Na více než desítce ledových soch začali umělci...

Organizátor Lukáš Toušek uvedl, že takový enormní zájem lidí nikdo nečekal. V neděli odpoledne ještě sochy zakryl krabicemi.

„Byl jsem v tu chvíli asi 20 km od Plzně, kdy jsem přijal telefonní hovor, že kolem soch je spoustu lidí bez roušek a jsou porušována vládní nařízení. Dnes je páska už odstraněna a sochy jsou volně přístupné. Nečekal jsem, že bude o výstavu takový zájem a prosím všechny návštěvníky, aby respektovali všechna opatření a také nesahali na sochy,“ říká Lukáš Toušek.

Fotka s páskou kolem soch hned obletěla internet. Řada lidí poukazovala na to, že na sochy sahali kromě dětí i jejich rodiče.

„Včera jsme tam byli a úplná katastrofa. Dav lidí stojící u soch, děti po sochách lezly, každý na ně sahal. Neměla jsem možnost všechny výtvory vidět, protože byly zasypány dětmi i dospělými. Žádné roušky, rozestupy. Prasata, fakt. Podívala jsem se na asi dvě sochy a vzdala jsem to. Nedokázali se podívat a jít pryč. Prostě tam ti lidé stáli a objímali sochy z ledu. Fakt jsem byla znechucená a zklamaná,“ uvedla jedna z diskutujících.

Dnes jsou sochy opět k vidění, organizátoři ale prosí, aby se lidé chovali ohleduplně. K sobě, ostatním i k samotným exponátům.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto koláž redakce (visitplzen.eu + Lucie Kotelon)

Štítky ledové sochy, Plzeň, opatření, výstava, policie, socha, obecní policie, rouška, Náměstí republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli neukázněným lidem omotala policie ledové sochy páskou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.