Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Šumavě klesla rtuť teploměru pod -30 stupňů Celsia

Na šumavské Rokytské slati naměřili dnes meteorologové minus 30,6 stupně stupně. O něco chladněji ale bylo na stanici Jelení v Krušných horách, kde teploměry ukazovaly minus 32,7 stupně. Je to zřejmě nejnižší teplota letošní zimy v Česku. Na Jezerní slati bylo dnes minus 29,8 stupně, na Březníku minus 29,9 stupně. Mrazy budou pokračovat do pondělí, pak by se mělo mírně oteplit.

"Jinak je v nižších polohách mezi minus deseti a minus osmnácti, podle toho, jak je to kde s oblačností," řekla Eva Plášilová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V západních  Čechách bude dnes skoro jasno až polojasno, během dne se můžeme čekat přibývání oblačnosti a drobné sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty od -3 do 0 °C, na horách -5 až -2 °C.

V platnosti je stále výstraha ČHMÚ před nízkými teplotami. Varování platí až do čtvrtečního večera. Podle meteorologů hrozí nebezpečí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sumava.eu

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzenský kraj, Šumava, Česko, Krušné hory, Březník, Jezerní slať, Jelení, Rokytská slať, Český hydrometeorologický ústav, Západní Čechy, teploměr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě klesla rtuť teploměru pod -30 stupňů Celsia  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.