Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejvíce mrzlo v západních Čechách, meteostanice naměřily i minus 27 stupňů

Vstup do středečního dne byl opět velmi mrazivý. V noci například na krušnohorské Rolavě klesla teplota na -27,2 °C. Chladno bylo i na horách v našem kraji, na šumavské Horské Kvildě naměřili v noci -14 stupňů Celsia. Přimda hlásí -11 stupňů a na Železné Rudě bylo jen o jeden stupeň méně. I nadále platí výstraha meteorologů před nízkými teplotami, v platnosti je až do nedělní noci.

Všechny hlavní tahy v Plzeňském kraji  jsou dnes vymrzlé a suché. Silničáři přesto všem řidičům stále doporučují věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Přibývají střety aut se zvěří, hlavně nad ránem na lesních silnicích

Výstraha ČHMÚ před nízkými teplotami platí až do nedělní noci na pondělí. Podle meteorologů hrozí nebezpečí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku.

„Během čtvrtka se začne od severozápadu s přílivem arktického vzduchu zase ochlazovat. Ve čtvrtek večer teploty na celém území klesnou na -12 °C​ a ojediněle se mohou dostat k i -20°C. Silné mrazy potrvají minimálně do poloviny února,“ uvedl meteorolog Janek Doležal.

Podle předpovědi by noc na čtvrtek měla i v nižších polohách přinést teploty do -12 °C. Pokud bude jasná obloha, může rtuť na teploměru spadnout až na -17°C. Čtvrteční den bude zatažený s občasném sněžením. Přes den se teploty budou pohybovat od -7 do -4 °C. Na horách to bude kolem -12 °C.

Konec pracovního týdne bude opět ve znamení sněhových přeháněk a teplotami od -13 do -9 °C. Sobota bude polojasná až jasná, v noci mohou teploty klesnout na -19 °C, přes den naměříme maximálně -3 stupně. Obdobně bude i v neděli, kdy nás ráno čeká polojasná obloha a teply okolo nuly.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, výstraha, zima, ČHMÚ, Západní Čechy, Železná Ruda, Přimda, Horská Kvilda, Rolava, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíce mrzlo v západních Čechách, meteostanice naměřily i minus 27 stupňů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.